« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

România la CEDO. Cauza pendinte Georgescu. Institutul francez din România, conflict de muncă, lipsă capacitate procesuală și articolul 6 CEDO
27.04.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Adina MIHALACHE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 62797/15

Ana Maria Georgescu împotriva României
introdusă în 9 decembrie 2015 și comunicată în 24 februarie 2016

1. Obiectul cauzei

Cererea se referă la un conflict de muncă între reclamantă și angajatorul său, Institutul Francez din România și pretinsa lipsă a accesului la o instanță din cauza respingerii acțiunii sale pentru lipsa capacității procesuale a Institutului.

2. Întrebarea adresată părților:

2.1. Contestația privind drepturile cu caracter civil ale reclamantei au fost examinate într-un mod echitabil, astfel cum se prevede la articolul 6 § 1 din Convenție?
2.2. În special, a adus atingere dreptului de acces la o instanță prevăzut la articolul 6 § 1 din Convenție respingerea acțiunii reclamantei, la 25 iunie 2015, de către Curtea de Apel București pe motiv că Institutul Francez din România nu avea capacitate procesuală?

Adina Mihalache (traducere)
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Mihaela Mazilu-Babel (selecție și supervizare traducere)

 
Secţiuni: CEDO, Dreptul muncii, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD