Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

CSM ref. evenimentele organizate de sistemul judiciar în cadrul Programului „Şcoala Altfel”
27.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 18-22 aprilie 2016, în cadrul programului educaţional „Şcoala altfel”, instituţiile sistemului judiciar din România, cu sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii, au desfăşurat o multitudine de activităţi de educaţie juridică destinate elevilor, specifice vârstei şi pregătirii lor şcolare, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității marți, 26 aprilie 2016.

La aceste activităţi – desfăşurate la nivel naţional în instanţele de judecată sau în unităţile de învăţământ şi susţinute de judecători şi procurori – au luat parte peste 4.000 de elevi din ciclul primar, gimnazial, liceal şi chiar preşcolar.

Scopul acestor activităţi a fost acela de a apropia justiţia de elevi, pentru a-i ajuta să dobândească cunoştinţe elementare despre drepturile şi obligaţiile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

În cadrul vizitelor în instanţe sau a magistraţilor în şcoli, elevii au avut ocazia de a participa interactiv la dezbateri şi prelegeri privitoare la regimul răspunderii penale a minorului, procedurile în cauzele cu infractori minori şi au beneficiat de prezentări cu privire la modul de organizare a autorităţii judecătoreşti, circuitul dosarelor, etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze şi la modalitatea de admitere în magistratură.

Totodată, elevii au avut ocazia de a participa la procese simulate, scopul acestora fiind realizarea unor activităţi de prevenţie, fiindu-le explicate noţiuni generale privind societatea şi comunitatea, astfel încât copiii să înţeleagă ce înseamnă legea şi regulile şi de ce este necesară respectarea acestora.

Prin derularea acestor acţiuni, magistraţii au contribuit efectiv, în temeiul ”Protocolului de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”, la promovarea educaţiei juridice în şcoli şi licee, prin facilitarea accesului elevilor la cunoştinţele elementare de drept.

Consiliul Superior al Magistraturii adresează mulţumiri elevilor şi profesorilor participanţi pentru interesul manifestat, precum şi tuturor magistraţilor care s-au implicat în realizarea activităţilor de educaţie juridică desfăşurate în cadrul Programului “Şcoala Altfel”.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.