Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ziua mondială a siguranței și sănătății la locul de muncă
29.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, s-a întâlnit joi, 28 aprilie 2016, la ora 9:00, cu Dantes Nicolae Bratu, inspectorul general de stat al Inspecției Muncii, pentru a celebra „Ziua mondială a siguranței și sănătății la locul de muncă”, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dat publicității joi, 28 aprilie 2016.

Dragoș Pîslaru: “În discuțiile pe care le-am avut cu domnul Bratu, încă din prima zi a mandatului de ministru, am subliniat importanța acțiunilor Inspecției Muncii, astfel încât incidența accidentelor de muncă să se reducă. Vreau să subliniez că vom colabora și vom fi parteneri ai agenților economici, concentrându-ne pe caracterul de prevenție a controalelor inspectorilor de muncă. Întărirea colaborării cu alte instituții ale statului, în efortul de a proteja lucrătorii de orice fel de abuzuri și neajunsuri la locul de muncă este o altă prioritate acțiunilor pe care le întreprindem deja. Nu în ultimul rând, suntem hotărâți să întărim rolul României în Uniunea Europeană, prin colaborarea cu instituțiile de profil, schimbul de bune practici și consolidarea cadrul legislativ european în privința securității și sănătății în muncă.”

Dantes Nicolae Bratu: Conform statisticilor OIM, anual se produc 2,3 milioane de decese cauzate de accidente de muncă și boli profesionale. Peste 300.000 dintre ele au drept cauză accidentele de muncă. Aceeași organizație estimează că în fiecare zi au loc aproximativ 6.400 decese din cauza accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, iar aproximativ 860.000 lucrători sunt vătămați la locul de muncă.

În România, numărul accidentelor de muncă a scăzut în ultimi doi ani. Numărul total al acestora a fost de 4244 în anul 2014, comparativ cu un total al accidentelor de 3955 în anul 2015. Totalul deceselor rezultate ca urmare a accidentele de muncă a fost de 309 în anul 2014 și 158 în anul 2015.

În acest an, tema centrală a campaniei este: „Stresul profesional – provocare colectivă”. Responsabilitatea pentru determinarea măsurilor de combatere a stresului aparține angajatorului, dar aplicarea și punerea în practică se face cu participarea și cooperarea lucrătorilor.”

Secţiuni: Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO