Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CA București. Luare de mită, favorizare a infractorului, abuz în serviciu, fals intelectual, înșelăciune. Condamnare definitivă
05.05.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust

Prin decizia penală 622/A/07.04.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul M. M. C., ofițer de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuatăfavorizare a infractoruluiabuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuatăfals intelectual în formă continuată și înșelăciune.

Condamnă pe inculpatul R. G. C., agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată și fals intelectual.

Condamnă pe inculpatul V. T., agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuatăfavorizare a infractoruluiabuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuatăfals intelectual în formă continuată și înșelăciune.

Condamnă pe inculpatul M. N., agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul M. M. C. a sumei de 695 lei.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul R. G. C. a sumei de 200 lei.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul V. T. a sumei de 445 lei.

Prin decizia penală 591/01.04.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul C. C., la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce și dare de mită.
De asemenea, față de acest inculpat instanța de judecată a dispus luarea măsurii de siguranță a interzicerii exercitării unei profesii, meserii sau ocupații, respectiv aceea de a nu conduce autovehicule pe drumurile publice.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 septembrie 2014 (comunicat nr. 1594/VIII/3 din 10 noiembrie 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.