Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CA București. Luare de mită, favorizare a infractorului, abuz în serviciu, fals intelectual, înșelăciune. Condamnare definitivă
05.05.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Prin decizia penală 622/A/07.04.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul M. M. C., ofițer de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuatăfavorizare a infractoruluiabuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuatăfals intelectual în formă continuată și înșelăciune.

Condamnă pe inculpatul R. G. C., agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată și fals intelectual.

Condamnă pe inculpatul V. T., agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuatăfavorizare a infractoruluiabuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuatăfals intelectual în formă continuată și înșelăciune.

Condamnă pe inculpatul M. N., agent de poliție, la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul M. M. C. a sumei de 695 lei.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul R. G. C. a sumei de 200 lei.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul V. T. a sumei de 445 lei.

Prin decizia penală 591/01.04.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul C. C., la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce și dare de mită.
De asemenea, față de acest inculpat instanța de judecată a dispus luarea măsurii de siguranță a interzicerii exercitării unei profesii, meserii sau ocupații, respectiv aceea de a nu conduce autovehicule pe drumurile publice.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 septembrie 2014 (comunicat nr. 1594/VIII/3 din 10 noiembrie 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate