Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Fiscal ref. proiectul Guvernului privind „Politica de acoperire de către statul român a riscurilor aferente investițiilor românești în străinătate și exporturilor spre noi piețe de destinație din afara Uniunii Europene”
06.05.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Fiscal al României a dat publicității joi, 5 mai 2016, opinia acestuia cu privire la proiectul Guvernului României privind „Politica de acoperire de către statul român a riscurilor aferente investițiilor românești în străinătate și exporturilor spre noi piețe de destinație din afara Uniunii Europene”.

Consiliul fiscal nu are atribuții în a se pronunța cu privire la oportunitatea proiectului legislativ, având în vedere că stabilirea modalităților de sprijinire a activităților de export constituie apanajul Guvernului sau al altor instituții.

Referitor la conformitatea cu principiile şi regulile fiscale prevăzute de Legii Responsabilității Fiscal-Bugetare, Consiliul Fiscal apreciază că ”sub rezerva validității ipotezelor folosite, asupra cărora nu ne putem pronunța, propunerea de proiect incumbă, în scenariul pesimist, cheltuieli bugetare reduse, considerate în ansamblul bugetului general consolidat, a căror majorare poate fi ușor acomodată prin reducerea altor categorii de cheltuieli astfel încât țintele bugetare și regulile statuate de Legii Responsabilității Fiscal-Bugetare să fie respectate în continuare.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti