Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Vasile Bozeșan: Altfel, se încalcă grav drepturile creditorului…
06.05.2016 | Elena ZOIȚA

Jud. Vasile Bozeșan, TRIBUNALUL TELEORMAN, s-a referit, în cadrul dezbaterii C-o plată toți suntem datori. Ordonanța de plată, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea creditorului de a apela la cererea în anulare.

Vasile Bozeșan: ”Eu consider că, în cazul în care respingem cererea creditorului nu doar ca neîntemeiată, ci și în orice alt mod – fie o anulăm pentru lipsă de formă, într-un moment ulterior procedurii regularizării, fie pentru neîndeplinirea unei condiții de exercițiu prevăzute de art. 32, pentru lipsă de interes, pentru orice – are cerere în anulare. Pentru că, altfel, se încalcă grav drepturile creditorului la verificarea de către completul de 2 judecători. Haideți să ne imaginăm ipoteza în care creditorul exhibă un titlu, mai ales în contextul aplicării în timp a legii civile, vechile titluri, un contract de locațiune. E pe vechiul, e pe noul? Pe vechiul nu era titlu executoriu, pe noul este titlu executoriu. Și există o dispută, o dispută pe această chestiune în fața judecătorului, când debitorul invocă excepția lipsei de interes. Ori când nu suntem pe domeniul de aplicare al ordonanței de plată. Judecătorul îi admite excepția și respinge cererea. Mi se pare exagerat să nu îi dai drept de acces la instanță în cererea în anulare.”

* Selecție realizată de Elena Zoița


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.