Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Vasile Bozeșan: Altfel, se încalcă grav drepturile creditorului…
06.05.2016 | Elena ZOIȚA

Secţiuni: Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Vasile Bozeșan, TRIBUNALUL TELEORMAN, s-a referit, în cadrul dezbaterii C-o plată toți suntem datori. Ordonanța de plată, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea creditorului de a apela la cererea în anulare.

Vasile Bozeșan: ”Eu consider că, în cazul în care respingem cererea creditorului nu doar ca neîntemeiată, ci și în orice alt mod – fie o anulăm pentru lipsă de formă, într-un moment ulterior procedurii regularizării, fie pentru neîndeplinirea unei condiții de exercițiu prevăzute de art. 32, pentru lipsă de interes, pentru orice – are cerere în anulare. Pentru că, altfel, se încalcă grav drepturile creditorului la verificarea de către completul de 2 judecători. Haideți să ne imaginăm ipoteza în care creditorul exhibă un titlu, mai ales în contextul aplicării în timp a legii civile, vechile titluri, un contract de locațiune. E pe vechiul, e pe noul? Pe vechiul nu era titlu executoriu, pe noul este titlu executoriu. Și există o dispută, o dispută pe această chestiune în fața judecătorului, când debitorul invocă excepția lipsei de interes. Ori când nu suntem pe domeniul de aplicare al ordonanței de plată. Judecătorul îi admite excepția și respinge cererea. Mi se pare exagerat să nu îi dai drept de acces la instanță în cererea în anulare.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti