TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Dan Rareș Răducanu: Se poate merge până la respingerea cererii de ordonanță de plată
10.05.2016 | Elena ZOIȚA


Av. Dan Rareș Răducanu, Senior Partner STOICA & Asociaţíi, s-a referit, în cadrul dezbaterii C-o plată toți suntem datori. Ordonanța de plată, organizată de Societatea de Științe Juridice, la situația în care înscrisurile probatorii nu sunt semnate de reprezentanții legali ai societății.

Dan Rareș Răducanu: ”Contractul se probează prin orice fel de înscris, nu prin alte mijloace de probă, pentru că alte mijloace de probă nu sunt compatibile cu procedura ordonanței de plată, dar, practic, prin orice fel de înscris, că este vorba despre o factură, că este vorba despre o comandă și se face dovada că s-a onorat respectiva comandă printr-un alt înscris, factură, scrisoare de trăsură și așa mai departe. Înscrisurile sunt multiple. Ce se întâmplă dacă un astfel de înscris este semnat, însă, de o persoană care nu angajează în mod obișnuit societatea, ba mai mult decât atât, poate fi vorba despre o persoană care nici nu poate fi considerată, în mod aparent, că ar reprezenta societatea, cum ar fi vorba despre portarul care recepționează pur și simplu niște mărfuri, este evident că acel portar nu are atribuții de a reprezenta societatea. Și aici, într-adevăr, cred că pot fi făcute discuții care pot merge până la respingerea cererii de ordonanță de plată pe considerentul că ar impune probe și discuții care exced procedurii simplificate ordonanței de plată, dar, dacă debitorul prin întâmpinarea pe care o formulează, prin apărările sale nu invocă faptul că acea factură sau acel înscris nu a fost semnat de către reprezentantul legal al societății, ci de către portar sau de către directorul financiar al societății, eu cred că în aceste condiții debitorul însuși a recunoscut practic că se află într-o relație contractuală cu creditorul și că din acea relație contractuală practic s-a născut o obligație a lui de plată.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate