Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Echipa Facultăţii de Drept a UVT a câştigat premiul pentru cel mai bun pledant şi a ajuns în semifinala concursului Central and Eastern European Moot Court Competition 2016
09.05.2016 | JURIDICE.ro

În perioada 29 aprilie – 2 mai 2016 s-a desfăşurat la Bratislava (Slovacia) finala Central and Eastern European Moot Court Competition, prestigios concurs științific studenţesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 22-a ediție, organizat de către British Law Center, în acest an în cooperare cu Universitatea Comenius din Bratislava (Slovacia) și Curtea Supremă a Slovaciei, cu susținere din partea instituțiilor Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.

poza 2În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, potrivit unui comunicat al Facultăţii de Drept, semnat de prof. univ. dr. Lucian Bercea, Decan.

Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți.

Competiția finală a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând relația dintre sistemul Uniunii Europene și Acordul privind Spațiul Economic European, clauzele abuzive în contractele cu consumatorii, precum și aplicarea principiului nondiscriminării în dreptul Uniunii Europene.

Echipa Facultăţii de Drept din Timișoara, compusă din studenții Andreea Coman, Mădălina Pleniceanu, Bianca Șerb și Radu Zaharia, toți din anul III, s-a calificat în etapa semifinală a competiției.

Totodată, studenta Bianca Șerb a câștigat premiul acordat celor mai buni pledanți din rundele orale ale concursului.

Pregătirea echipei Facultăţii de Drept din Timișoara a fost coordonată de doamna conf. univ. dr. Raluca Bercea, doamna asist. univ. dr. Sorina Doroga și domnul lect. univ. dr. Sergiu Popovici.

Acest rezultat se înscrie în seria succeselor din ultimii ani ale echipelor Facultăţii de Drept din Timișoara în competiții studențești internaționale în domeniul drepturilor omului, al dreptului internațional public și al dreptului Uniunii Europene. În anul 2015, la Tbilisi (Georgia), echipa Facultății de Drept din Timișoara a realizat o performanță similară la acest concurs, calificându-se în semifinala Central and Eastern European Moot Court Competition și obținând premiul pentru cel mai bun pledant.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.