« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT. Constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, spălare de bani. Condamnare
11.05.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

DIICOT. Constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, spălare de bani. Condamnare.

În referire la dosarul DIICOT – Structura Centrală privind cauza I. G. şi A. O. A., Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări:

La data de 9 mai 2015, prin sentinţa penală nr.87/09.05.2016, Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea inculpaţilor:
I. G., la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice prev. de art. 365 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) Cod penal.

În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul I. G. la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic prev.de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 360 alin. (1), (2) şi (3) Cod penal.

În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul I. G. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de transfer neautorizat de date informatice prev. de art. 48 alin. (1) raportat la art. 364 Cod penal. În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul I. G. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă tentată prev.de art. 48 alin.(1) Cod penal raporta la art. 32 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 656/2002. În baza art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul I. G. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal.

În baza art. 67 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal pe o perioadă de 4 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal de la rămânerea definitivă până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 38, art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, art. 45 alin. (1) Cod penal aplică pedeapsa cea mai grea, de 6 ani, la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse de 5 ani, inculpatul urmând a executa pedeapsa de 11 ani şi 4 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal.

A. O. A., la pedeapsa de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice prev. de art. 365 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) Cod penal.

În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul A. O. A. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic prev. de art. 48 alin. (1) Cod penal rap. la art. 360 alin. (1), (2) şi (3) Cod penal. În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală condamnă pe inculpatul A. O. A. la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de transfer neautorizat de date informatice prev. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 364 Cod penal.

În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală condamnă pe inculpatul A. O. A. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă tentată prev. de art. 48 alin. (1) Cod penal rap. la art. 32 alin. (1) Cod penal cu referire la art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 656/2002.

În baza art. 396 alin. (2) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul A. O. A. la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal.

În baza art. 67 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal pe o perioadă de 4 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal de la rămânerea definitivă până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 38, art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, art. 45 alin. (1) Cod penal aplică pedeapsa cea mai grea, de 5 ani, la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse de 4 ani, inculpatul urmând a executa pedeapsa de 9 ani şi 4 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal.

– T. G., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă tentată prev.de art. 48 alin. (1) Cod penal rap. la art. 32 alin. (1) Cod penal cu referire la art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 656/2002.

În baza art. 396 alin. (2), (10) Cod penal, condamnă pe inculpatul T. G. la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev.Nde art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal. În baza art. 67 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal pe o perioadă de 1 an după rămânerea definitive a hotărârii. În baza art. 65 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b) Cod penal ca pedeapsa accesorie. În baza art. 38, art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, art. 45 alin. (1) Cod penal aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an, la care adaugă o treime din pedeapsa de 9 luni, inculpatul urmând a executa pedeapsa de 1 an şi 3 luni inchisoare şi 1 an interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a), b Cod penal. În baza art. 91 Noul Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală la data 3 iulie 2015.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD