Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Video. Lecții de educație juridică în zona Dornelor


11 mai 2016 | Cristi DANILEȚ
Secţiuni: Despre sistemul juridic și magistrați, SELECTED, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În aceste zile s-au desfăşurat în zona Dornelor primele lecţii de educaţie juridică pentru elevi.

13220655_1103538503021627_7470110997248847995_oÎn data de 9 mai 2016, Bogdana Mitrofan, licenţiată a facultăţii de Drept a Universităţii ”Babeş-Bolyai” şi absolventă a cursului de instruire în cadrul programului EDUIURIS al asociaţiei VeDemJust, a ţinut o lecţie de educaţie juridică în comuna natală Poiana Stampei, din jud. Suceava. La întâlnire au participat 40 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din localitate.

Cu sprijinul Primăriei şi al conducerii Liceului „Ion Luca” din dsc_1233localitate, s-a desfăşurat în data de 10 mai 2016, la Casa de Cultură a municipiului Vatra-Dornei, o lecţie de educaţie juridică ţinută de judecătorul Cristi Danileţ, membru CSM. Au participat 300 de elevi de la clasele a XI-a şi a XII-a, însoţiţi de profesorii lor. Tinerilor li s-a explicat importanţa respectării regulilor de acasă, de la şcoală şi de circulaţie, li s-a adus la cunoştinţă statistica cu privire la victimele minore şi delincvenţii juvenili, li s-au prezentat autorităţile legislative, executive şi judiciare ale ţării şi au fost sfătuiţi să dea dovadă de comportament integru. Au fost încurajaţi să respecte colegii şi profesorii, să îşi controleze limbajul pe Facebook, să manifeste o atitudine civică faţă de persoanele cu probleme şi să aibă încredere în justiţie care este una protectivă, nu represivă.

dsc_1181La sfârşitul întâlnirii, participanţilor li s-a distribuit manualul „Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid despre drepturi şi justiţie”, alcătuit de Cristi Danileţ şi multiplicat cu sprijinul Primăriei Vatra-Dornei. Lecţia a fost înregistrată video şi poate fi vizualizată AICI.

Anul acesta şcolar se vor mai organiza evenimente similare, dar şi training-uri de instruire a doritorilor de a preda educaţia juridică la Sibiu în perioada 15-16 mai 2016, la Bacău 20-21 mai 2016, la Suceava 22-23 mai 2016, iar pe 1 iunie 2016 se va organiza la Bucureşti finala primului concurs de educaţie juridică între liceele bucureştene şi lansarea videoclipului „Stai, că nu mai merge-aşa!”.

Jud. dr. Cristi Danileț
Membru CSM

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro