Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Încă o etapă pentru ratificarea Acordului privind transferul și mutualizarea contribuțiilor la Fondul unic de rezoluție
12.05.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking
JURIDICE - In Law We Trust

Guvernul a aprobat proiectul de lege referitor la ratificarea Acordului privind transferul și mutualizarea contribuțiilor la Fondul unic de rezoluție, acord interguvernamental care vizează asigurarea finanţării măsurilor de rezoluţie adresate instituţiilor de credit în cadrul Mecanismului Unic de Rezoluţie, potrivit unui comunicat al Guvernului, dat publicității miercuri, 11 mai 2016.

Acordul a fost semnat atât de către statele din zona euro, cât și de către state care nu sunt parte din zona euro, dar care doresc să adere la acest acord.

Acordul are drept obiectiv asigurarea finanțarii măsurilor de rezoluție adresate instituțiilor de credit în cadrul Mecanismului Unic de Rezoluție, fiin parte a procesului de constituire a Uniunii Bancare.

Uniunea Bancară se bazează pe trei piloni, respectiv:
1. Un Mecanism Unic de Supraveghere (care acordă competențe sporite de supraveghere către Banca Centrală Europeană și care a devenit operațional din noiembrie 2014);
2. Un Mecanism Unic de Rezoluție (bazat pe două elemente: Acordul menționat mai sus și Regulamentul privind Mecanismul Unic de Rezoluție);
3. O schemă comună de garantare a depozitelor, care va fi adăugată,  arhitecturii Uniunii Bancare.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti