Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA București. Conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimitere în judecată


13 mai 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

PCA București. Conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului C. P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În cursul anului 2013, inculpatul C. P., în calitate de manager financiar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în activitatea de implementare a Proiectului POSDRU Mast Networking – Calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii, a întocmit, a semnat şi a prezentat spre aprobare conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi un număr 3 contracte încheiate între Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi SC AIOC SRL Călăraşi, în cadrul căreia inculpatul avea calitatea de asociat unic şi deţinea funcţia de administrator.
Ulterior, în cursul anilor 2013 şi 2014, inculpatul C. P. a participat la recepţia bunurilor livrate şi a serviciilor prestate de către SC AIOC SRL. Călăraşi, fapt care a condus la obţinerea în mod direct a unui folos în cuantum de 282.473,80 lei pentru societatea pe care o administra şi, indirect, pentru sine.
Pentru a ascunde conflictul de interese, inculpatul a falsificat cele 3 contracte încheiate între Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi SC AIOC SRL Călăraşi, cele 5 facturi emise de SC AIOC SRL către Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi cele 3 procese verbale de recepţie a serviciilor prestate, prin înscrierea numelui fals M. R. – persoană fictivă, în calitatea nereală de director al SC AIOC SRL, a datelor de identificare false, precum şi a semnăturii indescifrabile M. R.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Călăraşi.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro