Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Completarea biletului la ordin în cazul declarării scadenței anticipate a creditului


16 mai 2016 | Alina Maria HAȚEG

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timișoara a constatat că prin intervenirea cazului de culpă reprezentată de neplata ratelor de credit, banca intimată este în drept să declare scadența anticipată a creditului, în totalitate, iar contrar susținerilor recurentului, dreptul băncii nu este limitat să completeze titlurile la scadența obligațiilor finale. Potrivit instanței de judecată, reclamantul recurent face o confuzie între noțiunea de scadență a obligațiilor succesive și scadența finală a creditului, adică momentul la care este stabilită achitarea ultimei rate de credit, conform scadențarului semnat de către părți. Cu toate că recurentul susține că banca intimată trebuia să completeze cele două bilete la ordin cu suma reprezentând credit restant la momentul deschiderii procedurii insolvenței față de societate, instanța constată că nici prevederile contractuale și nici dispozițiile legale nu prevăd o astfel de obligație din partea băncii. (Decizia 246 din 10 aprilie 2014 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiune cambială)

Alina Maria Hațeg

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii