Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Completarea biletului la ordin în cazul declarării scadenței anticipate a creditului
16.05.2016 | Alina Maria HAȚEG

Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a constatat că prin intervenirea cazului de culpă reprezentată de neplata ratelor de credit, banca intimată este în drept să declare scadența anticipată a creditului, în totalitate, iar contrar susținerilor recurentului, dreptul băncii nu este limitat să completeze titlurile la scadența obligațiilor finale. Potrivit instanței de judecată, reclamantul recurent face o confuzie între noțiunea de scadență a obligațiilor succesive și scadența finală a creditului, adică momentul la care este stabilită achitarea ultimei rate de credit, conform scadențarului semnat de către părți. Cu toate că recurentul susține că banca intimată trebuia să completeze cele două bilete la ordin cu suma reprezentând credit restant la momentul deschiderii procedurii insolvenței față de societate, instanța constată că nici prevederile contractuale și nici dispozițiile legale nu prevăd o astfel de obligație din partea băncii. (Decizia 246 din 10 aprilie 2014 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiune cambială)

Alina Maria Hațeg

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti