Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM susţine suplimentarea cu 244 posturi de judecător
16.05.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, în cadrul ședinței din data de 12 mai 2016, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu observaţiile formulate de Direcţia legislaţie, documentare şi contencios şi cu precizările formulate de Comisia nr. 1 în şedinţa din data de 12 mai 2016.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că, în acest context, este, cu atât mai mult, necesară emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi de judecător şi de grefier până la sfârşitul lunii mai 2016, având în vedere şi avizul conform emis de Plen în şedinţa din data de 14 aprilie 2016 cu privire la proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, prin care s-a propus, printre altele, suplimentarea numărului de posturi din cadrul instanţelor judecătoreşti cu 346 posturi, din care 102 posturi de personal auxiliar de specialitate şi 244 posturi de judecător, conform Memorandumului.

:: ordinea de zi soluționată  (pct. 13)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti