Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PCA Timișoara. Conflict de interese, fals intelectual. Trimitere în judecată
17.05.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
– H. I. I., sub aspectul săvârşirii în concurs real a infracţiunilor de conflict de interese în formă continuată şi fals intelectual;
– M. M. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În zilele de 25 februarie 2010, respectiv 8 martie 2010, inculpatul H. I. I. a participat, în calitate de consilier şi viceprimar al comunei Copăcele, la luarea unei decizii de valorificare a clădirii remize de pompieri din comuna Copăcele sub forma materialelor de construcţii, avantajându-l în acest fel pe fratele său, propunând el însuşi preţul de 2.000 lei cu care urma să fie achiziţionată construcţia.
În data de 9 ianuarie 2013, acelaşi inculpat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (primar al comunei Copăcele), a semnat şi eliberat o adeverinţă în care a omis cu ştiinţă a insera faptul că pe terenul situat în intravilanul localităţii Ohaba Matnic, în suprafaţă de 2877 mp., există o construcţie (remiza de pompieri), favorizând şi facilitând astfel încheierea contractului de vânzare-cumpărare de către fratele său doar pentru terenul în cauză, deşi acesta a dobândit atât terenul cât şi construcţia.
Aceeaşi adeverinţă a fost semnată, în calitate de secretar, şi de inculpatul M. M. M.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Caransebeş.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate