Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Timișoara. Imposibilitatea eludării voinței adunării generale
18.05.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Corporate, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în temeiul art. 132 din Legea nr. 31/1990, administratorul asociat are anumite interdicții: de participare la adunarea generală, de a ataca hotărârea adunării general sau de a vota, însă numai în anumite condiții strict prevăzute de lege. La art. 132 se prevede și interdicția administratorului de a ataca acea hotărâre în care este revocat din funcție. În speță, reclamantul apelant, nici din perspectiva unui administrator, nici a unui asociat, nici a unui terț, nu putea să conteste revocarea sa din funcție și nici numirea noilor administratori sau a directorului general. Dacă s-ar permite criticarea hotărârii prin care s-a revocat administratorul din funcție și s-au numit alții noi, s-ar anula însele efectele produse de revocare, înfrângându-se voința adunării generale. (Decizia nr. 79 din 28 ianuarie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiune în anularea hotărârii adunării generale)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti