Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Uniunea Naţională a Notarilor Publici ref. Legea dării în plată. UPDATE
18.05.2016 | Georgiana Marina MOGOȘ

18 mai 2016: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a dat publicității miercuri, 18 mai 2016, un comunicat cu privire la discuţiile apărute în spaţiul public în legătură cu aplicarea de către notarii publici a Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

”Ministerul Finanţelor Publice, prin adresa anexată, a comunicat UNNPR faptul aceste acte sunt supuse impozitării prevăzute de art. 111 din Codul fiscal, iar impozitul se va stabili la valoarea declarată de părți în actul de dare în plată, respectiv la valoarea debitului care reprezintă valoarea creditului cu tot cu accesorii, fără costuri suplimentare, potrivit exemplului de calcul al MFP prevăzut în adresa sus-menţionată.

Cu privire la onorariile ce urmează a fi stabilite de notarii publici, precizăm că Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 46/C/2011 pentru aprobarea normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici nu reglementează onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată prevăzute de Legea nr. 77/2016, motiv pentru care Consiliul Uniunii se va întruni joi, 26 mai 2016, pentru a analiza dacă se impune formularea unor propuneri Ministrului Justiţiei, cu privire la reglementarea modului de calcul al onorariului pentru această categorie de acte.”

Adresa Ministerului Finanțelor Publice poate fi consultată aici.

*

17 mai 2016: Uniunea Naţională a Notarilor Publici a dat publicităţii luni, 16 mai 2016, un comunicat referitor la impactul social al Legii nr. 77/2016, privind darea în plăţi a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, precum şi referitor la dezbaterile existente în spaţiul public cu privire la neplata impozitului pe venitul din transferul bunurilor din patrimoniul personal în aplicarea acestei Legi. Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a solicitat Ministerului Finanţelor Publice un punct de vedere cu privire la obligativitatea plăţii de către transmiţător a acestui impozit la incheierea actelor de dare în plată, în condiţiile Legii nr. 77/2016.

Punctul de vedere al Ministerului Finanţelor Publice va fi adus îndată la cunoştinţă tuturor notarilor publici în vederea aplicării în mod unitar a prevederilor legale.

Georgiana-Marina Mogoș


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.