« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Uniunea Naţională a Notarilor Publici ref. Legea dării în plată. UPDATE
18.05.2016 | Georgiana Marina MOGOȘ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

18 mai 2016: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a dat publicității miercuri, 18 mai 2016, un comunicat cu privire la discuţiile apărute în spaţiul public în legătură cu aplicarea de către notarii publici a Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

”Ministerul Finanţelor Publice, prin adresa anexată, a comunicat UNNPR faptul aceste acte sunt supuse impozitării prevăzute de art. 111 din Codul fiscal, iar impozitul se va stabili la valoarea declarată de părți în actul de dare în plată, respectiv la valoarea debitului care reprezintă valoarea creditului cu tot cu accesorii, fără costuri suplimentare, potrivit exemplului de calcul al MFP prevăzut în adresa sus-menţionată.

Cu privire la onorariile ce urmează a fi stabilite de notarii publici, precizăm că Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 46/C/2011 pentru aprobarea normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici nu reglementează onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată prevăzute de Legea nr. 77/2016, motiv pentru care Consiliul Uniunii se va întruni joi, 26 mai 2016, pentru a analiza dacă se impune formularea unor propuneri Ministrului Justiţiei, cu privire la reglementarea modului de calcul al onorariului pentru această categorie de acte.”

Adresa Ministerului Finanțelor Publice poate fi consultată aici.

*

17 mai 2016: Uniunea Naţională a Notarilor Publici a dat publicităţii luni, 16 mai 2016, un comunicat referitor la impactul social al Legii nr. 77/2016, privind darea în plăţi a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, precum şi referitor la dezbaterile existente în spaţiul public cu privire la neplata impozitului pe venitul din transferul bunurilor din patrimoniul personal în aplicarea acestei Legi. Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a solicitat Ministerului Finanţelor Publice un punct de vedere cu privire la obligativitatea plăţii de către transmiţător a acestui impozit la incheierea actelor de dare în plată, în condiţiile Legii nr. 77/2016.

Punctul de vedere al Ministerului Finanţelor Publice va fi adus îndată la cunoştinţă tuturor notarilor publici în vederea aplicării în mod unitar a prevederilor legale.

Georgiana-Marina Mogoș

 
Secţiuni: Banking, Notari, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD