Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Uniunea Naţională a Notarilor Publici ref. Legea dării în plată. UPDATE


18 mai 2016 | Georgiana Marina MOGOȘ
Secţiuni: Banking, Notari, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

18 mai 2016: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a dat publicității miercuri, 18 mai 2016, un comunicat cu privire la discuţiile apărute în spaţiul public în legătură cu aplicarea de către notarii publici a Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

”Ministerul Finanţelor Publice, prin adresa anexată, a comunicat UNNPR faptul aceste acte sunt supuse impozitării prevăzute de art. 111 din Codul fiscal, iar impozitul se va stabili la valoarea declarată de părți în actul de dare în plată, respectiv la valoarea debitului care reprezintă valoarea creditului cu tot cu accesorii, fără costuri suplimentare, potrivit exemplului de calcul al MFP prevăzut în adresa sus-menţionată.

Cu privire la onorariile ce urmează a fi stabilite de notarii publici, precizăm că Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 46/C/2011 pentru aprobarea normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici nu reglementează onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată prevăzute de Legea nr. 77/2016, motiv pentru care Consiliul Uniunii se va întruni joi, 26 mai 2016, pentru a analiza dacă se impune formularea unor propuneri Ministrului Justiţiei, cu privire la reglementarea modului de calcul al onorariului pentru această categorie de acte.”

Adresa Ministerului Finanțelor Publice poate fi consultată aici.

*

17 mai 2016: Uniunea Naţională a Notarilor Publici a dat publicităţii luni, 16 mai 2016, un comunicat referitor la impactul social al Legii nr. 77/2016, privind darea în plăţi a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, precum şi referitor la dezbaterile existente în spaţiul public cu privire la neplata impozitului pe venitul din transferul bunurilor din patrimoniul personal în aplicarea acestei Legi. Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a solicitat Ministerului Finanţelor Publice un punct de vedere cu privire la obligativitatea plăţii de către transmiţător a acestui impozit la incheierea actelor de dare în plată, în condiţiile Legii nr. 77/2016.

Punctul de vedere al Ministerului Finanţelor Publice va fi adus îndată la cunoştinţă tuturor notarilor publici în vederea aplicării în mod unitar a prevederilor legale.

Georgiana-Marina Mogoș

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro