Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului solicită Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe demolarea unui zid
17.05.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 8 aprilie 2016, Avocatul Poporului a emis o Recomandare către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, în care a cerut demolarea zidului despărţitor ce delimitează blocurile de locuinţe sociale situate pe str. Lunca Oltului din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, de restul zonei, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, semnat de Matei Vîrtosu – purtător de cuvânt, dat publicității luni, 16 mai 2016.

Sesizarea din oficiu a fost făcută ca urmare a apariției, în data de 7 decembrie 2015, în cotidianul Observatorul de Covasna, a unui articol intitulat ”Blocurile sociale din Lunca Oltului înconjurate de un gard al Primăriei”, în care se relata faptul că în aceste blocuri locuiesc persoane care care şi-au pierdut locuinţele sau care au fost evacuate din locuinţe ce s-au retrocedat foştilor proprietari. În cuprinsul articolului se mai preciza că locatarii blocurilor ”Sunt maghiari, români și romi și locuiesc în blocurile galben și verde din Strada Lunca Oltului. Și toți cu care am vorbit se opun gardului care le va împrejmui curtea, ridicat de Primărie, unii comparându-l cu un zid de închisoare.”

În urma analizei efectuate, Avocatul Poporului a apreciat că sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii pentru categorisirea cazului ca având caracter discriminatoriu: existenţa unui tratament diferenţiat; existenţa unui criteriu de discriminare definit la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările ulterioare; tratamentul diferenţiat nu este justificat obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acestui scop nu sunt adecvate şi necesare.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti