Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Contestaţie întemeiată pe Legea nr. 10/2001. Admisibilitatea cererii de intervenţie accesorie


19 mai 2016 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care obiectul litigiului îl reprezintă o contestaţie în temeiul Legii nr. 10/2001, în care părţi sunt notificatoarea şi unitatea deţinătoare, nimic nu împiedică formularea unei cererii de intervenţie accesorie în favoarea uneia din părţi, cerere perfect admisibilă în orice gen de procese care nu au caracter strict personal, deoarece nu face decât să sprijine apărările şi poziţia procesuală a părţii în favoarea căreia s-a intervenit. În speţă, petenţii au formulat cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Municipiul Bucureşti, invocând dreptul lor de proprietate asupra unei părţi din imobil şi depunând, în acest sens, contractul de vânzare-cumpărare încheiat în baza Legii nr. 112/1995, între Primăria Municipiului Bucureşti şi recurenţi. Înalta Curte a statuat că, disputând acelaşi drept cu cel al reclamantei pentru o porţiune din terenul solicitat de către aceasta în proces, recurenţii justifică interesul de a interveni în dosar, în favoarea pârâtului, de la care au dobândit dreptul pretins. (Decizia nr. 418 din 12 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie în temeiul Legii nr. 10/2001)

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii