Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ICCJ. Contestaţie întemeiată pe Legea nr. 10/2001. Admisibilitatea cererii de intervenţie accesorie
19.05.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudența ÎCCJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care obiectul litigiului îl reprezintă o contestaţie în temeiul Legii nr. 10/2001, în care părţi sunt notificatoarea şi unitatea deţinătoare, nimic nu împiedică formularea unei cererii de intervenţie accesorie în favoarea uneia din părţi, cerere perfect admisibilă în orice gen de procese care nu au caracter strict personal, deoarece nu face decât să sprijine apărările şi poziţia procesuală a părţii în favoarea căreia s-a intervenit. În speţă, petenţii au formulat cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Municipiul Bucureşti, invocând dreptul lor de proprietate asupra unei părţi din imobil şi depunând, în acest sens, contractul de vânzare-cumpărare încheiat în baza Legii nr. 112/1995, între Primăria Municipiului Bucureşti şi recurenţi. Înalta Curte a statuat că, disputând acelaşi drept cu cel al reclamantei pentru o porţiune din terenul solicitat de către aceasta în proces, recurenţii justifică interesul de a interveni în dosar, în favoarea pârâtului, de la care au dobândit dreptul pretins. (Decizia nr. 418 din 12 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie în temeiul Legii nr. 10/2001)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti