« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

Republica Moldova. Elevii din regiunea UTA Găgăuzia au vizitat CCM
19.05.2016 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 17 mai 2016, un grup de elevi din trei școli din orașul Vulcănești au vizitat CCM și au participat la ședința publică a Curții, potrivit constcourt.md.

În scopul ridicării culturii juridice și cunoștințelor generale despre Constituție a elevilor din regiunea UTA Găgăuzia, Curtea a primit în vizită un grup de elevi din trei instituții de învățământ preuniversitar: Gimnaziul ”S. Rudenco,” Liceul Teoretic ”A. Doljnenko” cu predare în limba găgăuză și Liceul Teoretic nr. 2 cu predare în limba română.

Elevii au participat la ședința publică a CCM, unde au avut posibilitatea să asculte pledoariile părților și pronunțarea hotărârii Curții. După ședință, elevii au avut parte de o prezentare a judecătorului în demisie al Curții Constituționale din Lituania, prof. dr. Toma Birmontiene, care activează în cadrul proiectului UE de susținere a CCM. Prezentarea a constituit o introducere în dreptul constituțional, precum și o retrospectivă a activității CCM.

La încheierea vizitei, elevii din Vulcănești au primit câte un exemplar al Constituției în format de buzunar, editată în 2016, în limbile română, rusă și găgăuză.

Astfel, CCM continuă tradiția de comunicare cu instituțiile de învățământ preuniversitar, anterior fiind întreprinse vizite de către elevii din Comrat, Ungheni, Tiraspol.

Irina Rîmaru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.