Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Judecător cu grad de tribunal, exclus din magistratură. UPDATE: Suspendare pe o perioadă de 6 luni
12.04.2017 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Marți, 11 aprilie 2017, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea, începând cu data de 10.04.2017, a măsurii suspendării din funcţie a lui Irimia Eugen, judecător la Tribunalul Buzău, măsură dispusă în temeiul art. 65 ind. 1 din Legea nr. 303/2004 prin Hotărârea Secției pentru judecători nr. 859/14.07.2016 şi, în consecinţă, a hotărât punerea în executare a Deciziei nr. 129/10.04.2017 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2653/2016 prin aplicarea sancţiunii disciplinare a suspendării din funcţie a domnului Irimia Eugen, judecător la Tribunalul Buzău, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 10.04.2017, în temeiul art. 100 lit. d) din acelaşi act normativ.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 9)

***

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 14 iulie 2016, suspendarea din funcţie a lui Eugen Irimia, judecător la Tribunalul Buzău, ca urmare a exercitării recursului împotriva Hotărârii nr. 7J/18.05.2016 a Secţiei pentru judecători în materie disciplinară.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 13)

***

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în cadrul ședinței din data de 18 mai 2016, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Eugen Irimia, judecător în cadrul Tribunalului Buzău, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității joi, 19 mai 2016.

Secţia a aplicat judecătorului Eugen Irimia sancţiunea constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de 99 lit. a) şi i) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa…”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate