« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

Alegerea preşedintelui Consiliului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti prin vot deschis a fost suspendată
20.05.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Targu Mures, Sectia a II-a Civila, de contencios administrativ si fiscal, a admis cererea de suspendare formulata de catre reclamantul Eugen Huruba, executor judecatoresc, conf. univ. dr., dispunand suspendarea executarii art. I pct. 2 si 3 din Hotararea nr. 1/31.03.2016 a Congresului Extraordinar al UNEJ privind modificarea si completarea Statutului UNEJ si al profesiei de executor judecatoresc, pana la solutionarea actiunii avand ca obiect anularea acestui act administrativ.

Articolul I din Hotararea nr. 1/31.03.2016 a Congresului Extraordinar al UNEJ prevede:
Statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, aprobat prin Hotararea Congresului Extraordinar al Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti nr. 19/2010, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 713 din 26 octombrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza după cum urmeaza:
I. La articolul 18, alineatul (3) se modifica şi va avea următorul cuprins:
(3) Alegerea presedintelui si a vicepresedinţilor se face prin vot deschis de catre toti membrii Congresului, tinand cont de rezultatul votului exprimat de catre membrii Camerelor conform art. 241 alin. (4).
2. La articolul 19, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(2) Alegerea preşsdintelui si a vicepresedinţilor se face prin vot deschis, in aplicarea dispozitiilor art. 24 alin. (3) teza finala.
3. Dupa articolul 24 se introduce un nou articol, articolul 241, cu urmatorul cuprins:

Astfel, in Congresul UNEJ, convocat in data de 26-27 mai 2016, care are pe ordinea de zi alegerea presedintelui si a vicepresedintilor UNEJ, se vor aplica dispozitiile din Statutul UNEJ, anterior modificarii aduse prin Hotararea nr. 1/2016 a Congresului UNEJ, respectiv:
Art. 19.
(1) Consiliul Uniunii este organ de conducere constituit din cate un membru titular al fiecarei Camere.
(2) Alegerea presedintelui si a vicepresedintilor se face numai prin vot secret.

:: Extras din Sentinta nr. 51 din 18 mai 2016 a Curtii de Apel Targu Mures, Sectia a II-a Civila, de contencios administrativ si fiscal
:: Incheierea nr. 38/CC din 19 mai 2016 de indreptare a erorii materiale a Sentintei nr. 51 din 18 mai 2016 a Curtii de Apel Targu Mures, Sectia a II-a Civila, de contencios administrativ si fiscal

:: minuta potrivit portalului instantelor

 
Secţiuni: Executori judecătorești, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD