« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Prof. univ. dr. Camelia Toader, invitat de onoare la conferința EuRoQuod
20.05.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În perioada 19-20 mai 2016, la Curtea de Apel Iași, s-a desfășurat cea de-a IX-a conferință a EuRoQuod, rețeaua națională de judecători coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Iași, dat publicității vineri, 20 mai 2016.

Invitatul de onoare al conferinței a fost prof. dr. Camelia Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a cărei prelegere a avut ca temă incidentele în tratarea de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene a întrebărilor preliminare.

În deschiderea conferinței au luat cuvântul judecătorul Cristina Truțescu, președintele Curții de Apel Iași, judecătorul dr. Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Național al Magistraturii și Horațiu Răzvan Radu, subsecretar de stat, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Subsecretarul de stat Horațiu Răzvan Radu, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a prezentat, în cadrul lucrărilor conferinței, problemele de actualitate din perspectiva Agentului guvernamental.

Csaba Asztalos, Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, s-a referit, în prelegerea sa, la problemele actuale în materia discriminării.

În cadrul acestei conferințe, judecători de la instanțele din țară, membri EuRoQuod, au dezbătut aspecte privind noutăți în activitatea Rețelei EuRoQuod, Rețeaua Judiciară Europeană, Rețeaua judiciară română în materie penală, clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii și aspecte rezultate din jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, jurisprudența recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europeneîn materia dreptului familiei, interacțiunea dintre Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene în practica instanțelor române, abordarea complexă a problematicii egalității de tratament în cauza CJUE C-83/14-CHEZ Razpredelenie Bulgaria.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD