Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Prof. univ. dr. Camelia Toader, invitat de onoare la conferința EuRoQuod
20.05.2016 | JURIDICE.ro

În perioada 19-20 mai 2016, la Curtea de Apel Iași, s-a desfășurat cea de-a IX-a conferință a EuRoQuod, rețeaua națională de judecători coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Iași, dat publicității vineri, 20 mai 2016.

Invitatul de onoare al conferinței a fost prof. dr. Camelia Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a cărei prelegere a avut ca temă incidentele în tratarea de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene a întrebărilor preliminare.

În deschiderea conferinței au luat cuvântul judecătorul Cristina Truțescu, președintele Curții de Apel Iași, judecătorul dr. Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Național al Magistraturii și Horațiu Răzvan Radu, subsecretar de stat, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Subsecretarul de stat Horațiu Răzvan Radu, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a prezentat, în cadrul lucrărilor conferinței, problemele de actualitate din perspectiva Agentului guvernamental.

Csaba Asztalos, Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, s-a referit, în prelegerea sa, la problemele actuale în materia discriminării.

În cadrul acestei conferințe, judecători de la instanțele din țară, membri EuRoQuod, au dezbătut aspecte privind noutăți în activitatea Rețelei EuRoQuod, Rețeaua Judiciară Europeană, Rețeaua judiciară română în materie penală, clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii și aspecte rezultate din jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, jurisprudența recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europeneîn materia dreptului familiei, interacțiunea dintre Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene în practica instanțelor române, abordarea complexă a problematicii egalității de tratament în cauza CJUE C-83/14-CHEZ Razpredelenie Bulgaria.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.