« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PCA Ploiești. Conflict de interese, abuz în serviciu, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității. Trimitere în judecată
23.05.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PCA Ploiești. Conflict de interese, abuz în serviciu, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului C. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu şi folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 19 martie – 1 iulie 2014, în calitate de primar al comunei Vlădeni din judeţul Dâmboviţa, inculpatul C. M. s-a implicat în întreaga procedura de selecţie şi numire în funcţia de inspector clasa I, grad profesional asistent, în cadrul compartimentului Stare Civilă şi Resurse Umane al aparatului de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni a soţiei sale (C. I. D.), care a obţinut un folos patrimonial prin semnarea documentelor ce au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcţiei susmenţionate, prin semnarea dispoziţiei din data de 13 mai 2014 de numire în funcţie a soţiei sale, a fişei postului acesteia, a dispoziţiei din data de 2 iunie 2014 prin care a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă soţiei sale, precum şi a dispoziţiei din data de 1 iulie 2014 de completare a celei din 13 mai 2014.
Totodată, în perioada aprilie-mai 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul C. M. a încheiat un act adiţional la contractul de prestări servicii încheiat cu S.C. S. S.R.L. în data de 1 ianuarie 2013, prin care s-a modificat şi completat obiectul, durata şi preţul contractului, incluzând printre altele şi prestarea serviciilor resurse umane stare civilă. Ulterior, inculpatul a avizat contractul individual de muncă încheiat între S.C. S. S.R.L. şi soţia sa în care îi era stabilită o retribuţie lunară de 2.120 lei, dispunând, totodată, şi efectuarea plăţilor celor două facturi emise de societatea comercială anterior menţionată, acţiuni în urma cărora soţia inculpatului a obţinut un folos patrimonial, constând în sumele obţinute de la S.C. S. S.R.L. în lunile aprilie şi mai 2014, respectiv 3.008 lei.
Astfel, în calitate de Primar al Comunei Vlădeni, autoritate publică locală, inculpatul a organizat fraudulos concursul din data de 19 mai 2014 pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa C.I.D., constând în angajarea acesteia în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube în cuantum de 17.087 lei, reprezentată de salariile încasate de aceasta de la data numirii pe funcţie şi până în prezent.
De asemenea, inculpatul C. M. a înmânat către B. C. C. şi C. I. D. subiectele ce urmau a fi date candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 19 mai 2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii), în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului pentru intrarea în corpul funcţionarilor publici la UAT Comuna Vlădeni.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Moreni.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD