Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Formularea cererii de deschidere a insolvenței de către debitor, cu rea-credință


20 mai 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, din coroborarea art. 61 alin. (1) și (9) și art. 71 alin. (2) din Legea nr. 85/2014, debitorul are obligația de a formula cerere de deschidere a procedurii insolvenței în termen de maxim 30 de zile de la apariția stării de insolvență, iar creditorii au posibilitatea să se opună, dacă vor considera că a fost formulată prematuri și cu rea-credință. În speță, instanța consideră că cererea formulată de debitor nu este prematură, întrunește condițiile pentru deschiderea procedurii, iar una din consecințele deschiderii procedurii este faptul că suma pe care o va recupera creditoarea este mai mică nu constituie un motiv de stabilire a relei-credințe a debitorului, deoarece curgerea accesoriilor din dobânzi și penalități ar fi întreruptă. (Decizia nr. 141 din 22 februarie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect procedura insolvenței-opoziție la deschiderea procedurii)

Cosmina Sima

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii