Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Avocații sunt invitați să sprijine organizarea evenimentului concurs „Citizens of Tomorrow”


23 mai 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecătorul Cristi Danileț invită avocații să sprijine concursul de educație juridică pentru liceeni, ”Citizens of Tomorrow”, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor din România, dat publicității joi, 19 mai 2016.

În acest sens, judecătorul Cristi Dănileț a adresat avocaților următoarea scrisoare:

Stimați colegi avocați,

De câţiva ani de zile sunt interesat de sistemul de educaţie din România. În calitate de judecător specializat în dosarele cu minori, am constatat o legătură directă între calitatea învăţământului şi cauzele judiciare cu minori din România.

Statistica pe care am alcătuit-o recent este de-a dreptul îngrijorătoare. Astfel, cu privire la victimele minore, zilnic este trimis în judecată câte un inculpat care omoară un copil; un altul care agresează sexual un minor; încă unul care fură bunuri de la un minor sau îl tâlhăreşte; avem aproximativ 200 de dosare cu minori care sunt loviţi sau răniţi fizic în fiecare an; câte unul este omorât în fiecare lună în bătaie. Cu privire la delincvenţii minori, în fiecare zi sunt trimişi în judecată cinci minori pentru comiterea infracţiunilor de furt şi doi minori pentru tâlhărie, încă unul care comite o lovire sau vătămare corporală simplă ori gravă ajunge în faţa instanţei; la fiecare trei zile încă un minor este adus în faţa judecătorului, pentru că a comis un act sexual cu privire la un alt minor sau pentru că a comis un viol, iar un alt minor este adus în faţa judecătorului o dată la trei zile, pentru că a omorât o altă persoană.

Încercăm să promovăm respectarea legii şi protejarea copiilor în cadrul unui proiect naţional pe care l-am dezvoltat prin asociaţia pe care am înfiinţat-o „Voci pentru Democraţie şi Justiţie” (VeDem Just). Astfel, la sugestia şi cu implicarea asociaţiei Danube Youth Alliance vom organiza în acest an prima ediţie a concursului „Citizens of Tomorrow”, singura de acest gen din Europa.

De Ziua Copilului, 1 iunie 2016, dorim să transmitem un puternic mesaj de susţinere a drepturilor copilului şi cu privire la necesitatea educaţiei juridice de la o vârstă fragedă. Vom aduce la un loc, la una dintre facultăţile de drept din Bucureşti, elevi de la cele mai bune licee din Bucureşti, profesori, magistraţi şi avocaţi, oameni politici, membri din asociaţii neguvernamentale şi ambasadori. Evenimentul va cuprinde:

1. finala dintre liceele bucureştene cu privire la cunoştinţele de educaţie juridică dobândite în urma consultării manualului „Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi şi justiţie”;
2. Lansarea versiunilor în limbile engleză, franceză şi germană ale manualului.
3. Lansarea videoclipului „Stai că nu mai merge aşa” al elevului Paul Mititelu, finalist la concursul „Mamaia copiilor”, produs de compozitorul Walter Dionisie;
4. Mesaje transmise de ministrul justiţiei, preşedintele instanţei supreme şi ministrul educaţiei, care au confirmat deja participarea la eveniment.

Ne-ar face o mare onoare să vă alăturaţi nouă în eforturile de organizare ale acestui eveniment. Vă mulţumim pentru donaţiile dumneavoastră pe care le puteţi face în urma unei întâlniri cu reprezentanţii celor două organizaţii sau online. Totodată, vă invităm să vă rezervaţi în agendă data de 1 iunie, orele 17-19 pentru a asista la concurs, şi orele 19-20 pentru a participa la cocktail-ul pe care îl vom oferi. Locul desfăşurării: Aula Magna din cadrul Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti, zona Timpuri Noi. Ne-ar bucura să confirmaţi participarea la datele de contact de mai jos, urmând ca ulterior să primiţi şi agenda completă a acestei manifestări.

Cu mulţumiri,
În numele organizatorilor evenimentului,
Judecător Cristi Danileţ”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii