Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
Banner BA-01
Banner BA-02
Avocați Universitaria

Avocații sunt invitați să sprijine organizarea evenimentului concurs „Citizens of Tomorrow”

23 mai 2016 | JURIDICE.ro

Judecătorul Cristi Danileț invită avocații să sprijine concursul de educație juridică pentru liceeni, ”Citizens of Tomorrow”, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor din România, dat publicității joi, 19 mai 2016.

În acest sens, judecătorul Cristi Dănileț a adresat avocaților următoarea scrisoare:

Stimați colegi avocați,

De câţiva ani de zile sunt interesat de sistemul de educaţie din România. În calitate de judecător specializat în dosarele cu minori, am constatat o legătură directă între calitatea învăţământului şi cauzele judiciare cu minori din România.

Statistica pe care am alcătuit-o recent este de-a dreptul îngrijorătoare. Astfel, cu privire la victimele minore, zilnic este trimis în judecată câte un inculpat care omoară un copil; un altul care agresează sexual un minor; încă unul care fură bunuri de la un minor sau îl tâlhăreşte; avem aproximativ 200 de dosare cu minori care sunt loviţi sau răniţi fizic în fiecare an; câte unul este omorât în fiecare lună în bătaie. Cu privire la delincvenţii minori, în fiecare zi sunt trimişi în judecată cinci minori pentru comiterea infracţiunilor de furt şi doi minori pentru tâlhărie, încă unul care comite o lovire sau vătămare corporală simplă ori gravă ajunge în faţa instanţei; la fiecare trei zile încă un minor este adus în faţa judecătorului, pentru că a comis un act sexual cu privire la un alt minor sau pentru că a comis un viol, iar un alt minor este adus în faţa judecătorului o dată la trei zile, pentru că a omorât o altă persoană.

Încercăm să promovăm respectarea legii şi protejarea copiilor în cadrul unui proiect naţional pe care l-am dezvoltat prin asociaţia pe care am înfiinţat-o „Voci pentru Democraţie şi Justiţie” (VeDem Just). Astfel, la sugestia şi cu implicarea asociaţiei Danube Youth Alliance vom organiza în acest an prima ediţie a concursului „Citizens of Tomorrow”, singura de acest gen din Europa.

De Ziua Copilului, 1 iunie 2016, dorim să transmitem un puternic mesaj de susţinere a drepturilor copilului şi cu privire la necesitatea educaţiei juridice de la o vârstă fragedă. Vom aduce la un loc, la una dintre facultăţile de drept din Bucureşti, elevi de la cele mai bune licee din Bucureşti, profesori, magistraţi şi avocaţi, oameni politici, membri din asociaţii neguvernamentale şi ambasadori. Evenimentul va cuprinde:

1. finala dintre liceele bucureştene cu privire la cunoştinţele de educaţie juridică dobândite în urma consultării manualului „Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi şi justiţie”;
2. Lansarea versiunilor în limbile engleză, franceză şi germană ale manualului.
3. Lansarea videoclipului „Stai că nu mai merge aşa” al elevului Paul Mititelu, finalist la concursul „Mamaia copiilor”, produs de compozitorul Walter Dionisie;
4. Mesaje transmise de ministrul justiţiei, preşedintele instanţei supreme şi ministrul educaţiei, care au confirmat deja participarea la eveniment.

Ne-ar face o mare onoare să vă alăturaţi nouă în eforturile de organizare ale acestui eveniment. Vă mulţumim pentru donaţiile dumneavoastră pe care le puteţi face în urma unei întâlniri cu reprezentanţii celor două organizaţii sau online. Totodată, vă invităm să vă rezervaţi în agendă data de 1 iunie, orele 17-19 pentru a asista la concurs, şi orele 19-20 pentru a participa la cocktail-ul pe care îl vom oferi. Locul desfăşurării: Aula Magna din cadrul Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti, zona Timpuri Noi. Ne-ar bucura să confirmaţi participarea la datele de contact de mai jos, urmând ca ulterior să primiţi şi agenda completă a acestei manifestări.

Cu mulţumiri,
În numele organizatorilor evenimentului,
Judecător Cristi Danileţ”

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership