« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Avocații sunt invitați să sprijine organizarea evenimentului concurs „Citizens of Tomorrow”
23.05.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul Cristi Danileț invită avocații să sprijine concursul de educație juridică pentru liceeni, ”Citizens of Tomorrow”, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor din România, dat publicității joi, 19 mai 2016.

În acest sens, judecătorul Cristi Dănileț a adresat avocaților următoarea scrisoare:

Stimați colegi avocați,

De câţiva ani de zile sunt interesat de sistemul de educaţie din România. În calitate de judecător specializat în dosarele cu minori, am constatat o legătură directă între calitatea învăţământului şi cauzele judiciare cu minori din România.

Statistica pe care am alcătuit-o recent este de-a dreptul îngrijorătoare. Astfel, cu privire la victimele minore, zilnic este trimis în judecată câte un inculpat care omoară un copil; un altul care agresează sexual un minor; încă unul care fură bunuri de la un minor sau îl tâlhăreşte; avem aproximativ 200 de dosare cu minori care sunt loviţi sau răniţi fizic în fiecare an; câte unul este omorât în fiecare lună în bătaie. Cu privire la delincvenţii minori, în fiecare zi sunt trimişi în judecată cinci minori pentru comiterea infracţiunilor de furt şi doi minori pentru tâlhărie, încă unul care comite o lovire sau vătămare corporală simplă ori gravă ajunge în faţa instanţei; la fiecare trei zile încă un minor este adus în faţa judecătorului, pentru că a comis un act sexual cu privire la un alt minor sau pentru că a comis un viol, iar un alt minor este adus în faţa judecătorului o dată la trei zile, pentru că a omorât o altă persoană.

Încercăm să promovăm respectarea legii şi protejarea copiilor în cadrul unui proiect naţional pe care l-am dezvoltat prin asociaţia pe care am înfiinţat-o „Voci pentru Democraţie şi Justiţie” (VeDem Just). Astfel, la sugestia şi cu implicarea asociaţiei Danube Youth Alliance vom organiza în acest an prima ediţie a concursului „Citizens of Tomorrow”, singura de acest gen din Europa.

De Ziua Copilului, 1 iunie 2016, dorim să transmitem un puternic mesaj de susţinere a drepturilor copilului şi cu privire la necesitatea educaţiei juridice de la o vârstă fragedă. Vom aduce la un loc, la una dintre facultăţile de drept din Bucureşti, elevi de la cele mai bune licee din Bucureşti, profesori, magistraţi şi avocaţi, oameni politici, membri din asociaţii neguvernamentale şi ambasadori. Evenimentul va cuprinde:

1. finala dintre liceele bucureştene cu privire la cunoştinţele de educaţie juridică dobândite în urma consultării manualului „Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi şi justiţie”;
2. Lansarea versiunilor în limbile engleză, franceză şi germană ale manualului.
3. Lansarea videoclipului „Stai că nu mai merge aşa” al elevului Paul Mititelu, finalist la concursul „Mamaia copiilor”, produs de compozitorul Walter Dionisie;
4. Mesaje transmise de ministrul justiţiei, preşedintele instanţei supreme şi ministrul educaţiei, care au confirmat deja participarea la eveniment.

Ne-ar face o mare onoare să vă alăturaţi nouă în eforturile de organizare ale acestui eveniment. Vă mulţumim pentru donaţiile dumneavoastră pe care le puteţi face în urma unei întâlniri cu reprezentanţii celor două organizaţii sau online. Totodată, vă invităm să vă rezervaţi în agendă data de 1 iunie, orele 17-19 pentru a asista la concurs, şi orele 19-20 pentru a participa la cocktail-ul pe care îl vom oferi. Locul desfăşurării: Aula Magna din cadrul Universităţii ”Titu Maiorescu” din Bucureşti, zona Timpuri Noi. Ne-ar bucura să confirmaţi participarea la datele de contact de mai jos, urmând ca ulterior să primiţi şi agenda completă a acestei manifestări.

Cu mulţumiri,
În numele organizatorilor evenimentului,
Judecător Cristi Danileţ”

 
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD