Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

La invitația prof. univ. dr. Camelia Toader, membri din conducerea UNBR în vizită de lucru la CJUE


24 mai 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 23 mai 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității următorul comunicat, semnat de av. Cristina Reveica Gheorghe – Vicepreședinte UNBR și prof. univ. dr. av. Ion Turculeanu:

”Urmare invitației adresate UNBR de către doamna prof. univ. dr. Camelia Toader – Judecătorul României la CJUE, delegația formată din av. Cristina Reveica Gheorghe – vicepreședinte UNBR, prof. dr. av. Ion Turculeanu – vicepreședinte UNBR și av. Anelis-Vanina Istrătescu a efectuat o vizită de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în perioada 25-26 aprilie 2016.

Discuțiile au fost purtate cu dna. judecător Camelia Toader, Președinta Camerei a V-a în cadrul CJUE, dl. Andrei Popescu, judecătorul României la Tribunalul CJUE, dl. M. K. Lenaerts, președintele Curții, dl. M. N. Apostolidis – directorul bibliotecii Curții, dar și cu alți referenți ai Curții.

Președintele Curții, avocat de carieră, a subliniat importanța avocatului în cadrul oricărui demers judiciar și cu atât mai mult în cadrul unor proceduri atât de specifice, cum sunt cele care se derulează în fața instanțelor CJUE.

S-a evidențiat necesitatea dezvoltării unei comunicări cu caracter continuu cu corpul profesional al avocaților din România, inclusiv sub forma organizării unor stagii de practică la CJUE.

Gazdele au prezentat aspectele ce țin de organizarea Curții și au făcut o scurtă expunere a cauzei care urma să fie dezbătută a doua zi în plenul Curții. De asemenea, delegația UNBR a participat la audierea pledoariilor în cauza C-154/15 Gutierrez Naranjo, C-307/15 Palacio Martinez , C-308/15 Bano Popular Espanol – având ca obiect analiza limitelor de decizie ale judecătorului național în cauzele privind declararea nulității clauzelor abuzive în contractele cu consumatorii (limite determinate de aplicarea în timp).

Dincolo de rigoarea procedurilor, o puternică impresie au făcut deferența, respectul evident și reciproc manifestat de participanții la dezbateri.

Delegația UNBR a apreciat că stabilirea unui contact direct între UNBR și Curte reprezintă un moment important și un demers necesar pentru profesie iar vizita în România a domnului M. K. Lenaertes – Președintele Curții, în luna iunie, va reprezenta un bun prilej pentru dezvoltarea acestor relații.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii