Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureș. Primarul orașului Baia Mare rămâne în arest


25 mai 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar

Tribunalul Maramureş a dat publicității marți, 24 mai 2016, un comunicat, semnat de jud. Ileana-Daniela Waltner – purtător de cuvânt,  prin care aduce la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 45/CP/24.05.2016, pronunţată de Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 1109/100/2016/a1.1 având ca obiect „verificare măsuri preventive (art.207 NCPP) ”, s-au dispus următoarele:

„Respinge cererile de revocare sau înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu formulate de inculpatul Cherecheş Cătălin.

În temeiul art. 348 şi 207 Cod procedură penală, constată din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Cherecheş Cătălin (…, arestat preventiv, aflat la C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Cluj) şi, în consecinţă, menţine măsura arestării preventive a acestuia.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în cameră de consiliu azi, 24 mai 2016.”

La data de 20 mai 2016, Tribunalul Maramureş a fost sesizat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj cu rechizitoriul întocmit pe numele inculpatului Cherecheş Cătălin.

Cauza, înregistrată sub numărul de dosar 1109/100/2016, are ca obiectinfracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) – art. 289 alin. (1) CP raportat la art. 6 din L.78/2000” şi este în faza procedurii de cameră preliminară, procedură cu durată de cel mult 60 de zile, în cadrul căreia se verifică, în baza art. 342-348 din Codul de procedură penală, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, ulterior încheierii acesteia urmând a fi stabilit primul termen de judecată pe fondul cauzei.

După înregistrarea dosarului potrivit dispoziţiilor art. 207 din Codul de procedură penală, având în vedere că inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, instanţa, înainte de expirarea duratei acestei măsuri, a verificat din oficiu legalitatea şi temeinicia ei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică