Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM. Selecție expert specializat pentru redactarea unui ghid de bune practici


25 mai 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii anunță inițierea unei proceduri pentru selecția unui expert (judecător) cu scopul participării la elaborarea unui ghid de bune practici în domeniul cooperării în cauzele transfrontaliere cu minori, în cadrul proiectului „Mecanisme juridice de protecţie a minorului în cauzele transfrontaliere”, finanțat prin programul RO 24 „Întărirea capacităţii judiciare şi cooperare”, Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității marți, 24 mai 2016.

Ghidul va fi elaborat în perioada 17 iunie – 31 august 2016, de către expertul selectat în cadrul acestei proceduri, alături de un expert român selectat anterior în cadrul proiectului.

Cerințele minime de calificare pe care trebuie să le îndeplinească expertul:
1. Studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă în ştiinţe juridice;
2. Cunoştinţe avansate de limba engleză (echivalent nivel de cunoaştere minimum B2);
3. Experiență profesională de minimum 3 ani în calitate de judecător, calculată de la data numirii în funcţie, în litigii de minori şi familie;
4. Cel puţin un studiu, articol sau lucrare publicate cu privire la instrumentele de cooperare existente pentru statele membre şi non-membre ale Uniunii Europene, cu accent pe recunoaşterea hotărârilor judecătoreşti în cauzele privind responsabilitatea parentală (încredinţarea minorului, dreptul la vizită, măsuri pentru protejarea copiilor care se află în situaţii dificile).

Termenul limită pentru trimiterea dosarului de înscriere este 1 iunie 2016.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică