« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Sinteza avizului preliminar al AEPD privind acordul dintre SUA și UE privind protecția datelor cu caracter personal
27.05.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 186/4 a fost publicată Sinteza avizului preliminar al Autorității Europene pentru Protecția Datelor privind acordul dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană privind protecția datelor cu caracter personal în scopul prevenirii, investigării, detectării și urmăririi penale a infracțiunilor.

Avizul se bazează pe obligația generală conform căreia acordurile internaționale încheiate de UE trebuie să respecte dispozițiile Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE) și pe respectarea drepturilor fundamentale, care constituie nucleul dreptului UE. În special, evaluarea este efectuată astfel încât să analizeze conformitatea conținutului acordului-cadru cu articolele 7, 8 și 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu articolul 16 din TFUE ce asigură protecția datelor cu caracter personal.

 
Secţiuni: Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD