Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Baroul Cluj va organiza un marș al tăcerii în data de 30 mai 2016
27.05.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 26 mai 2016, următorul comunicat:

”În ședința din 19 mai 2016, Consiliul Baroului Cluj a dezbătut problemele legate de ofensiva mediatică declanșată de afirmațiile făcute în spațiul public de către Ministrul Justiției față de proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995, referitoare la  așa numita ”imunitate absolută” a avocaților, precum și la calificarea dispozițiilor prevăzute în proiect drept ”o ofensivă care aduce aminte de o restaurație”.

Luând în considerare:

– Faptul că a lipsit discursul rațional și argumentat pe un articol de lege și riscul ca aceste afirmații să aibă un efect manipulatoriu, cu grave consecințe asupra funcției apărării;

– Rolul incontestabil al avocatului în înfăptuirea justiției și asigurarea efectivă a dreptului constituțional la apărare, cu respectarea principiilor de bază ale profesiei: libertatea, independența și păstrarea secretului profesional,

Baroul Cluj va organiza în data de 30 mai 2016, între orele 12:00-12:30 o manifestare publică pașnică intitulată “MARȘUL TĂCERII” la care sunt invitați membrii Baroului Cluj care doresc să își manifeste solidaritatea față de acest demers, îmbrăcați în robe. Manifestația se va desfășura pe spațiul public (trotuarul) din fața Curții de Apel Cluj (Piața Ștefan cel Mare, nr. 1), respectiv în fața Tribunalului Cluj (Calea Dorobanților, nr. 2-4), cu declararea prealabilă a acesteia în condițiile legii (art. 1 alin. 2, art. 6, 7  din Legea nr. 60/23.09.1991 republicată).

Manifestația a fost aprobată prin răspunsul nr. 226416/24.05.2016 al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Serviciul Evenimente Publice.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.