Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CA București. Constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare a banilor. Condamnare definitivă


30 mai 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

CA București. Constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare a banilor. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 826/10.05.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata R. M., manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, în formele calificată și continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul M. R. A., manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata V. M. M., șef serviciu achiziții în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 2 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, participație improprie la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpata G. D., șef serviciu financiar-contabilitate/director economic cu delegație în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul M. C., la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul M. I., la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul M. G., administrator la SC Blanko – Med SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul P. T., reprezentant al SC Robyadelin Company SRL Tg. Jiu,, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul H. C., reprezentant al SC Aqua Design SRL și administrator al SC J&B Universal Construct SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul Ț. L. Ș., administrator al SC Bart Construct SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor.

Obligă, în solidar, pe inculpații R. M., V. M. M. și G. D. la plata sumei de 101.791,80 lei, iar pe inculpatul M. R. A. în solidar cu aceștia, dar până la concurența sumei de 89.415,80 lei, cu titlu de daune materiale către partea civilă Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, București, prin încheierea contractelor de prestări servicii.

Dispune confiscarea specială de la inculpata R. M. a sumei de 21.000 lei reprezentând foloase necuvenite primite de la martorul C. A.

Obligă pe fiecare dintre apelanții-părți contractante la plata sumei de câte 1.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 23 decembrie 2011 (comunicat nr. 863/VIII/3 din 29 decembrie 2011).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro