« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA București. Constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare a banilor. Condamnare definitivă
30.05.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust

CA București. Constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare a banilor. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 826/10.05.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata R. M., manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, în formele calificată și continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul M. R. A., manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata V. M. M., șef serviciu achiziții în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 2 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, participație improprie la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpata G. D., șef serviciu financiar-contabilitate/director economic cu delegație în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul M. C., la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul M. I., la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul M. G., administrator la SC Blanko – Med SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul P. T., reprezentant al SC Robyadelin Company SRL Tg. Jiu,, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul H. C., reprezentant al SC Aqua Design SRL și administrator al SC J&B Universal Construct SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul Ț. L. Ș., administrator al SC Bart Construct SRL, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: sprijinire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare a banilor.

Obligă, în solidar, pe inculpații R. M., V. M. M. și G. D. la plata sumei de 101.791,80 lei, iar pe inculpatul M. R. A. în solidar cu aceștia, dar până la concurența sumei de 89.415,80 lei, cu titlu de daune materiale către partea civilă Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, București, prin încheierea contractelor de prestări servicii.

Dispune confiscarea specială de la inculpata R. M. a sumei de 21.000 lei reprezentând foloase necuvenite primite de la martorul C. A.

Obligă pe fiecare dintre apelanții-părți contractante la plata sumei de câte 1.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 23 decembrie 2011 (comunicat nr. 863/VIII/3 din 29 decembrie 2011).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD