Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Sinteza Avizului AEPD privind schimbul de informații legate de resortisanții țărilor terțe în ceea ce privește ECRIS
30.05.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 186/7 a fost publicată Sinteza Avizului Autorității Europene pentru Protecția Datelor privind schimbul de informații legate de resortisanții țărilor terțe în ceea ce privește Sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare (ECRIS).

Cadrul ECRIS folosește în prezent cetățenia dintr-un stat membru a persoanelor condamnate ca punct central al schimbului de informații. De aceea este justificată crearea unui sistem paralel pentru resortisanții țărilor terțe. Comisia a ales să pună în aplicare schimbul de informații cu privire la cazierele judiciare ale resortisanților țărilor terțe într-un sistem descentralizat, folosind un filtru-index pentru fiecare stat membru participant. Filtrul-index va fi actualizat cu informații specifice ori de câte ori un resortisant al unei țări terțe este condamnat și va fi trimis celorlalte state membre.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti