Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Lucian Bondoc: În profesia de medic este inerent să mai greșești


30.05.2016 | Elena ZOIȚA
Secţiuni: Asigurări, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Malpraxis medical, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Lucian Bondoc, Managing Partner BONDOC & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Asigurările de Malpraxis Medical, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibile modificări legislative în ceea ce privește asigurările de malpraxis.

Lucian Bondoc: ”Apropo de modificări legislative, poate se poate avea în vedere culpa uşoară să fie asumată de stat întotdeauna, să se înţeleagă că în profesia de doctor, încă odată – noi, ca avocaţi, când ne uităm la text, câteodată avem o dificultate în a spune, în a interpreta corect – şi în profesia de medic, în foarte multe specialităţi, este inerent să mai greşeşti, şi atunci acest aspect să fie recunoscut legislativ şi asumat de stat. Când este culpă gravă, intenţia nu va fi acoperită de nimeni niciodată, oricum intră în zona penală şi, apropo de culpă gravă, aici să fie partea aceasta de asigurări şi poate o clarificare într-o anumită sumă ce intră şi ce nu intră, asta totuşi după o dezbatere şi o discuţie onestă şi ştiinţifică pentru că, iarăşi, sunt situaţii în care ar trebui să fie acoperite anumite lucruri, sunt unele în care nu e corect sau nu e normal economic să fie asumate de cineva, care totuşi nu a avut un rol în chestiunea asta, şi asta, desigur, are legătură şi cu aceste sume care se plătesc ca prime, cât sunt ele de mari, poate ele pot fi suplimentate de stat ca principiu pentru că, încă odată, atâta timp cât o prima de asigurare e într-o sumă mică, nici nu poţi să ai aşteptarea ca cineva să-şi asume oricare risc, oricât ar fi de mare şi indiferent ce se întâmplă.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti