Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Monica Pop: Nu există niciun fel de colaborare între societățile de asigurare și partea medicală
31.05.2016 | Elena ZOIȚA

Secţiuni: Asigurări, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Malpraxis medical, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Monica Pop, medic, Manager General Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Asigurările de Malpraxis Medical, organizată de Societatea de Științe Juridice, la conținutul contractelor de asigurări pentru malpraxis medical.

Monica Pop: ”Și vreau să vă mai spun un lucru domnilor avocați pe care nu aveți de unde să-l știți. Sunt acolo niște clauze, de exemplu, în aproape toate contractele avortul nu e asigurat, doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face. Cum poți să vezi în abdomenul cuiva? Și atunci, dacă se întâmplă un malpraxis, pentru că se poate întâmpla, există malformații vasculare, există tot felul de lucruri, se poate întâmpla o hemoragie, ceva, cum să nu-l aperi prin asigurarea respectivă dacă s-a întâmplat un lucru neplăcut. Deci acolo nu știu cât poți să spui că-i vinovat medicul pentru că, vă spun, sunt tot felul de lucruri în medicină care trebuie știute. Or nu există niciun fel de colaborare între societățile de asigurare și partea medicală, nici cu Ministerul Sănătății, nici cu nimeni. Vin și îți pun în față contractul și sunt clauze acolo speciale, atâta drept știu și eu și vă învidiez din tot sufletul că ați făcut facultatea de drept și eu nu am putut să fac și asta că nu am avut timp, clauze pe care noi nu le putem îndeplini niciodată. De aceea vă spun că sunt făcute tendențios. De exemplu: să anunți societatea de asigurare la 3 zile după ce te-a dat în judecată. Păi cine află? Până vine citația, până când afli asta durează. Dacă nu te-a decăzut deja. Și tot felul de clauze pe care oricum niciodată n-o să le putem îndeplini și din momentul acela societatea s-a spălat pe mâini și s-a terminat. Deci, vă repet, nu există nici un fel de protecție și orice pacient are interes ca societatea de asigurare să-i plătească, nu trebuie să-i plătească nici spitalul, nici doctorul atât timp cât eu plătesc asigurare. Atunci de ce o mai plătesc?”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti