Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Raluca Prună: Sunt anumite tușe în legea avocaturii care pot fi discutate
31.05.2016 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Raluca Prună, Ministrul Justiției, a declarat luni, 30 mai 2016, că în Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat pot fi regăsite mai multe ”tușe” ce pot fi discutate, evidențiind că nu a găsit în legislația altor state membre ale Uniunii Europene prevederi asemănătoare, potrivit unui interviu acordat postului de știri Realitatea TV.

Raluca Prună: ”Nu am venit noi cu acest proiect de modificare a legii avocaturii. (…) Inițiativa nu aparține MJ (…). Nu spun că este rău că se modifică această lege, eu spun că sunt anumite tușe în această lege care pot fi discutate. (…) Voi merge să discut cu avocații și o să le spun ce e de drept comparat am făcut.

Nu am găsit în legislația altor state membre dispoziții similare. În situația în care aș fi greșit și domniile lor mă conving că este normal să fie așa (…), eu voi ieși public și îmi voi cere scuze. (…) Nu am găsit în legislația altor state membre (…) asemenea dispoziții, dar accept că mă pot înșela. (…) Mi-am făcut temele bine înainte, cred, și nu am ieșit chiar nepregătită în spațiul public. Voi merge în Parlament, dar înainte de asta (…) îi voi vizita pe cei de la Baroul București și o să am o discuției cu ei pe acest proiect de lege, dacă mă vor primi.

Relația între avocat și clientul său este acoperită de confidențialitate. (…) Când discutăm despre chestiunile asupra cărora avem rezerve la Ministerul Justiției, Guvernul, de altfel, are rezerve cu privire la această lege, lucrurile nu privesc relația obișnuită de confidențialitate între avocat și clientul său, ci situația în care avocatul poate fi el însuși — fără să individualizez — parte a unei acțiuni infracționale împreună cu clientul său. Ori, în această materie, nu cred … nici în România, nici în altă parte în lume, confidențialitatea nu acoperă un asemenea comportament.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate