Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Alba solicită tuturor barourilor din țară să declanșeze acțiuni de protest, inclusiv inițierea unei greve la nivel naţional
31.05.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Alba a dat publicității marți, 31 mai 2016, Hotărârea Consiliului Barolui Alba nr. 85 /25.05.2016.

”Consiliul Baroului Alba a luat act cu îngrijorare despre modul în care opinia publică a fost indusă în eroare prin acreditarea ideii că în proiectul de lege pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat se încearcă acordarea unei imunităţi pentru avocaţi, lucru care distorsionează în mod vădit adevărul, punând astfel într-o lumină negativă profesia de avocat.

Amploarea cu care a fost promovată această susţinere nereală şi modul în care instituţiile statului incearcă să minimalizeze dreptul constituţional al persoanelor la apărare, stârneşte profunde îngrijorări în legătură cu direcţia spre care se îndreaptă democraţia din România.

Această poziţie a instituţiilor abilitate ale Statului de a îngrădi dreptul la apărare, contravine în mod flagrant legislaţiei europene şi a Directivei 2013/48/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 22.10.2013.

Ne raliem poziţiei Comisiei Permanente a UNBR care a constatat că: «S-a produs o dezinformare cu privire la obiectivele şi finalitatea demersului legislativ cu consecinţe grave asupra garantării dreptului la apărare şi a dreptului la un proces echitabil al cetăţenilor care apelează la avocat».

Considerăm că spiritul de solidaritate profesională trebuie să primeze în aceste momente şi că trebuie să fim uniti în faţa campaniei denigratoare întreţinută de reprezentanţi ai instituţiilor publice ori de oameni politici ceea ce prejudiciază profesia de avocat şi reflectă lipsa de respect faţă de statul de drept de neconceput în lipsa avocatului şi a garanţiilor reale ale apărării instituite exclusiv în beneficiul cetăţeanului.

Având în vedere art. 56 alin. (2) lit. din Legea nr. 51/1995, republicată, rap. la art. 73 alin. (3) din Statutul profesiei de avocat.

Astfel, Consiliul Baroului Alba adoptă prezenta hotărâre:
Art. 1. Adresează chemarea tuturor Barourilor din România să declanşeze acţiuni de protest, inclusiv declanşarea unei greve la nivel naţional, faţă de această campanie de denigrare a profesiei de avocat şi de minimalizare a rolului apărării.

Art. 2. Prezenta hotărâre poate fi contestată la Consiliul U.N.B.R., în termen de 15 zile de la postarea pe pagina web a Baroului Alba.

Art. 3. Prin grija secretarului baroului prezenta hotărâre:
– se comunică tuturor avocaţilor prin e-mail, UNBR, tuturor Barourilor din România şi se postează pe pagina web a Baroului Alba;
– se păstrează în dosarul cu hotărâri ale Consiliului Baroului Alba adoptate în anul 2016.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti