Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Judecători sancționați disciplinar
02.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în cadrul ședinței din data de 1 iunie 2016, acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva lui Ştefan Agafiţei, judecător în cadrul Judecătoriei Bacău şi a Lilianei Roman, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității miercuri, 1 iunie 2016.

Secţia a aplicat lui Ştefan Agafiţei, judecător în cadrul Judecătoriei Bacău, sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţia de judecător pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a şi lit. r) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor -„ exercitarea funcţiei cu… gravă neglijenţă” şi „lipsa totală a motivării hotărârilor judecătoreşti sau a actelor judiciare ale procurorului, în condiţiile legii”.

De asemenea, Secţia a aplicat Lilianei Roman, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţia de judecător pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – „exercitarea funcţiei cu … gravă neglijenţă”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti