Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Buzău. Inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare. Trimitere în judecată
03.06.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT-Buzău. Inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare. Trimitere în judecată.

La data de 31 mai 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: D. F., L. C. C., M. P., T. A., E. F., V. N. T., G. R. N., M. S., I. M., R. I., M. C. și S. P., pentru săvârșirea infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în forma calificată, spălare de bani și delapidare cu consecințe deosebit de grave, prevăzute de art. 367 alin. (1), (2) Cod penal, art. 9 alin. (1) lit. a), b),c) și alin. (3) din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, art. 29 alin. (1) lit. b), din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal și art. 295 alin. (1) Cod penal cu referire la art. 309 și art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea finală a art. 38 alin. (1) Cod penal și cu incidenta art. 5 Cod penal.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, în perioada august 2012 – mai 2013, inculpatul D. F., în calitate de director al Centrului Zonal Prahova al REMATHOLDING CO SRL București şi șef al punctului de lucru Ploiești și Buzău, a iniţiat împreuna cu inculpatul M. P. și M. S., un grup infracțional organizat care a fost sprijinit prin diverse acte materiale de către inculpaţii L. C. C. – agent de vânzări la SC REMATHOLDING CO SRL București, punct de lucru Buzău, V. N. T., G. R. N., economiste în cadrul SC REMATHOLDING CO SRL București, I. M., R. I., M. C. şi S. P., administratori de drept ai unor societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, grup la care au aderat ulterior şi inculpatii E. F. și T. A.
S-a reţinut că membrii grupului infracţional organizat au creat un circuit comercial şi financiar fictiv, prin interpunerea unor societăţi comerciale cu comportament tipic celor „fantomă” (SC KATO GREEEN SRL Sintesti, SC METEOR WANNAX CONSTRUCT SRL COMASCA, com. Oinacu, SC HADES TEAM SRL Sintești și SC REMAD CRAFT SRL Sintești), în numele cărora au fost emise documente false de livrare de deşeuri de metale feroase, neferoase și electrice, decontate la plată în sistem inter-bancar prin retragerea de numerar în baza unor justificări nereale cu consecințele ascunderii și disimulării originii ilicite și a adevăratului proprietar al mărfurilor rulate, în valoare de totala de 15971860,93 lei şi implicit a sumelor de bani puse în circulație cu acest temei, a eludării obligaţiilor de plată către bugetul consolidat al statului în cuantum total de 3006647, 87 lei şi a însușirii acestei sume de bani în interesul membrilor grupului infracțional (192000 lei, respectiv câte 6000 lei pe luna pentru inc. D. F., 30000 lei pentru remunerațiile acordate inculpaților T. A. și E. F. și 79860,65 lei conferite inculpaților M. C., R. I., I. M. și S. P., respectiv o cota de 0,5% din fiecare tranzacție comerciala ilegală, 1001212,80 lei, cu titlu de beneficiu comun al inculpaţilor M. P. şi M. S., respectiv o cotă medie de 5% din valoarea fiecărei tranzacții comerciale ilicite, diferența de bani reprezentând o însușire pentru administratorii sau responsabilii agenților economici, persoane fizice sau entități cu comportament de persoane fizice care erau adevărații furnizori ai deșeurilor metalice, respectiv o cota de 14% din valoarea fiecărei tranzacții comerciale ilegale).

În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin infracţiunea de evaziune fiscală în sumă totală de 3006647,87 lei s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra disponibilului bănesc existent în conturile bancare ale inculpaţilor D. F., T. A., M. S., M. P. și L. C. C., ale părților responsabile civilmente introduse în cauza, poprire asigurătorie asupra sumelor datorate de SC REMATHOLDING CO SRL București către doua părţi responsabile civilmente, precum şi asupra unui autoturism aparţinând inculpatului T. A.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Buzău.

Faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti