Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Hotărârile AG a Asociaţiei Române de Filosofie a Dreptului
03.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 unie 2016, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Române de Filosofie a Dreptului  – Secţie naţională a Asociaţiei Internaţionale de Filosofia Dreptului şi Filosofie Socială, înființată în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române la data de 30 iulie 1991, potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. Ion Craiovan, Preşedintele ARFD, şi Mihai Bădescu, Secretarul ARFD.

Adunarea Generală a aprobat o serie de modificări statutare care vizează asigurarea caracterului reprezentativ național al Asociației și participarea acesteia mai consistentă la Congresele I.V.R. – forum internațional de prestigiu în privința reflecției juridice, atribuții în privința caracterului larg reprezentativ și operațional al Comitetului director.

S-a hotărât:

Instituirea instituției onorifice după modelul Statutului I.V.R.

A fost ales Președintele Asociației – prof. univ. dr. Ion Craiovan; Vicepreședintele – dr. Tudor Avrigeanu, Secretarul – prof. univ. dr. Mihai Bădescu și alți membri ai Comitetul Director pentru perioada 2016 – 2020.

Au fost adoptate direcții specifice de acțiune pentru promovarea filosofiei dreptului, a conștiinței de sine a dreptului, a spiritului juridic viu care apără și promovează umanitatea juridică.

A fost exprimată disponibilitatea Asociației de a-și intensifica conlucrarea cu structuri academice, cu alte asociații științifice și culturale de a participa la, dezbateri și clarificări despre discursul juridic în spațiul public,  instituind  criterii și standarde despre concepte cardinale precum: valoare, libertate sau egalitate, despre interpretarea și deschiderea spre cultură a documentelor universale, regionale sau naționale în problema drepturilor și libertăților fundamentale.

S-a propus, în acest sens, elaborarea unui cod spiritual al comunicării care să promoveze raționalitatea comunicațională și fondul peren al culturii.

A fost acordat titlul de Președinte de onoare dnei. prof. univ. dr. Sofia Popescu și de membru de onoare dlui. prof. univ. dr. Gheorghe Mihai.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti