Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Hotărârile AG a Asociaţiei Române de Filosofie a Dreptului


3 iunie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Universitaria

Joi, 2 unie 2016, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Române de Filosofie a Dreptului  – Secţie naţională a Asociaţiei Internaţionale de Filosofia Dreptului şi Filosofie Socială, înființată în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române la data de 30 iulie 1991, potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. Ion Craiovan, Preşedintele ARFD, şi Mihai Bădescu, Secretarul ARFD.

Adunarea Generală a aprobat o serie de modificări statutare care vizează asigurarea caracterului reprezentativ național al Asociației și participarea acesteia mai consistentă la Congresele I.V.R. – forum internațional de prestigiu în privința reflecției juridice, atribuții în privința caracterului larg reprezentativ și operațional al Comitetului director.

S-a hotărât:

Instituirea instituției onorifice după modelul Statutului I.V.R.

A fost ales Președintele Asociației – prof. univ. dr. Ion Craiovan; Vicepreședintele – dr. Tudor Avrigeanu, Secretarul – prof. univ. dr. Mihai Bădescu și alți membri ai Comitetul Director pentru perioada 2016 – 2020.

Au fost adoptate direcții specifice de acțiune pentru promovarea filosofiei dreptului, a conștiinței de sine a dreptului, a spiritului juridic viu care apără și promovează umanitatea juridică.

A fost exprimată disponibilitatea Asociației de a-și intensifica conlucrarea cu structuri academice, cu alte asociații științifice și culturale de a participa la, dezbateri și clarificări despre discursul juridic în spațiul public,  instituind  criterii și standarde despre concepte cardinale precum: valoare, libertate sau egalitate, despre interpretarea și deschiderea spre cultură a documentelor universale, regionale sau naționale în problema drepturilor și libertăților fundamentale.

S-a propus, în acest sens, elaborarea unui cod spiritual al comunicării care să promoveze raționalitatea comunicațională și fondul peren al culturii.

A fost acordat titlul de Președinte de onoare dnei. prof. univ. dr. Sofia Popescu și de membru de onoare dlui. prof. univ. dr. Gheorghe Mihai.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică