Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Argeș susține poziția UNBR ref. atacurile la adresa profesiei
06.06.2016 | JURIDICE.ro

Vineri, 3 iunie 2016, Baroul Arges a dat publicitatii urmatorul comunicat:

”Consiliul Baroului Arges ia o pozitie ferma impotriva modalitatii in care opinia publica a fost indusa in eroare prin discutiile si afirmatiile ministrului justitiei, referitoare la faptul ca in proiectul de Lege pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat ar exista o «imunitate absoluta» pentru avocati, in realitate proiectul de lege avand ca scop exclusiv protejarea dreptului constitutional la aparare al oricarei persoane, in justitia civila sau penala.

Ideea ca avocatii s-ar bucura de o “imunitate”, a fost promovata in presa, dar acest fapt nu este altceva decat incalcarea dreptului constitutional la aparare si acest fapt a determinat o profunda ingrijorare a intregului corp al avocatilor in legatura cu directia spre care se indreapta statul de drept din Romania.

Protejarea confidentialitatii dintre client si avocat, regula recunoscuta in toate democratiile lumii, face parte din dreptul la aparare, fara de care nu exista stat de drept.

Propunerile legislative de protejare a confidentialitatii dintre avocat si client sunt conforme cu sensul pe care Romania este obligata sa il urmeze daca doreste sa ramana o tara care impartaseste valorile comune ale spatiului european.

Baroul Arges sustine pozitia Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, care a constatat că «s-a produs o dezinformare cu privire la obiectivele si finalitatea acestui demers legislativ, cu consecinte grave asupra garantarii dreptului la aparare si a dreptului la un proces echitabil al cetatenilor care apeleaza la avocat».”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.