Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Închiderea procedurii insolvenței ca urmare a pasivității creditorilor


8 iunie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în baza art. 174 din Legea nr. 85/2014, procedura insolvenței poate fi închisă. În acest articol se prevede posibilitatea ca, în cazul în care societatea intrată în insolvență nu deține bunuri sau acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative legate de efectuarea procedurii și niciun creditor nu se oferă să avanseze corespunzătoarele sume, judecătorul-sindic va audia de urgență creditorii, și, dacă aceștia refuză să acopere cheltuielile, procedura se va închide, debitorul fiind radiat din registrul de înmatriculări. În speță, niciunul dintre creditori nu a fost prezent la ședință, nici nu a oferit sumele corespunzătoare, prin urmare, procedura poate fi închisă oricând. (Decizia nr. 652 din 6 septembrie 2015 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect închiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro