Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM ref. alegerea în Comitetul executiv al RECJ


07.06.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 iunie 2016, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității următorul comunicat:

”Pentru a treia oară, Consiliul Superior al Magistraturii a fost ales în Comitetul executiv al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare, ca o confirmare a activităţii şi a eforturilor depuse până în prezent în cadrul Reţelei.

În perioada 1-3 iunie 2016, delegaţia Consiliului Superior al Magistraturii, alcătuită din judecător Horaţius Nicolae Dumbravă, judecător Alexandru Şerban, procuror Bogdan Gabor, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), şi procuror Flavian Popa, şef Serviciu Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale şi Protocol, a participat la Adunarea Generală a Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ / ENCJ), ce a avut loc la Varşovia, Polonia.

Printre invitaţi s-au numărat şi domnii Koen Lenaerts, preşedintele Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, Nils Engstad, preşedintele CCJE, Michel Bnichou, preşedintele CCBE şi doamna Diana Wallis, preşedintele Institutului European de Drept.

În cadrul reuniunii au fost prezentate şi aprobate proiectele Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare din perioada 2015-2016, respectiv Independenţa şi responsabilitatea sistemului judiciar – continuare III, Standarde V – participarea membrilor din afara sistemului judiciar în administrarea justiţiei şi Finanţarea sistemelor judiciare.

În această perioadă, CSM a fost coordonator alături de consiliile judiciare din Franţa şi Spania al primului proiect, ocupându-se pentru al doilea an consecutiv de independenţa şi respsonsabilitatea procurorilor.

Cu aceeaşi ocazie, a fost adoptată declaraţia de la Varşovia prin care Adunarea generală şi-a exprimat îngrijorările faţă de situaţiile din Turcia şi Polonia cu privire la independenţa judecătorilor.

Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare s-a înfiinţat în mod formal la Adunarea Generală a Reţelei care a avut loc la Roma în anul 2004. Reţeaua este alcătuită din instituţii naţionale din statele membre UE, instituţii care sunt independente de executiv şi legislativ şi care au atribuţii privind sprijinirea sistemelor judiciare pentru îndeplinirea unui act de justiţie independent.

Consiliul Superior al Magistraturii din România a devenit membru al RECJ în anul 2007, iar de atunci a fost implicat în mod activ în proiectele desfăşurate şi în administrarea RECJ. De asemenea, CSM a coordonat mai multe proiecte privind reforma judiciară, independenţa justiţiei şi responsabilitatea judecătorilor.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro