Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Dolj donează pentru Cumințenia Pământului

07.06.2016 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Luni, 6 iunie 2016, Baroul Dolj a dat publicității următorul comunicat:

”La inițiativa Decanului Baroului Dolj, Consiliul Baroului Dolj a aprobat sprijinirea achiziției sculpturii lui Constantin Brâncuși «Cumințenia Pământului» de către Statul român, prin donarea sumei de 2000 de lei în numele baroului. Membrii Consiliului Baroului au hotărât, de asemenea, să doneze suma cumulată de 4200 lei în nume personal.

Guvernul şi Ministerul Culturii au lansat oficial în data de 19 mai 2016, campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia sculpturii lui Constantin Brâncuşi, «Cumințenia Pământului», care aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de «Sărutul» și «Rugăciunea», marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului și este emblema «primelor sculpturi moderne din lume».

Vorbind despre opera sa, Constantin Brâncuși spunea «Cuminţenia pământului… A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Căci mi-a fost prea mare spaima când i-am ridicat vălul… Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită… Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului – care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!»

Decanul și Consiliul Baroului Dolj îndeamnă colegii avocați să contribuie în limitele posibilităților la subscripţia naţională pentru achiziţia sculpturii «Cuminţenia Pământului», o componentă importantă a identității culturale autohtone și a patrimoniului național.

Mai multe informații despre această campanie, inclusiv conturile bancare în care pot fi făcute donații, pot fi obținute de pe site-ul Ministerului Culturii.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate