Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR adresează mulțumiri barourilor pentru sprijinirea poziției ref. proiectul de modificare a profesiei de avocat
08.06.2016 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Marți, 7 iunie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității următorul comunicat:

”Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România mulțumește tuturor consiliilor barourilor, decanilor și membrilor Consiliului UNBR pentru manifestările de sprijin a poziției adoptate de Comisia Permanentă a UNBR în ședința din 20 mai 2016 în legătură cu campania de dezinformare publică prin care s-a atentat la valorile fundamentale ale statului de drept și ale profesiei de avocat și s-au discreditat principiile apărării prin avocat prin reacția disproporționată a unor autorități publice fata de Proiectul de modificare și completare a legislației profesiei de avocat.

Comisia Permanentă a UNBR reafirmă că apărarea profesiei de avocat este de competența exclusivă a organelor profesiei, iar strategia unor astfel de acțiuni trebuie concepută numai de către barouri împreună cu UNBR.

Organizarea oricăror acțiuni de grup în scopul declarat al apărării profesiei de avocat, chiar dacă sunt bine intenționate, pot destabiliza unitatea Corpului profesional și pot produce efecte adverse, mai ales în rândul celor rău intenționați sau dispuși să le distorsioneze, în scopuri destabilizatoare.

Bine și pe deplin informate, doar organele profesiei – Adunările Generale ale Barourilor, Consiliile Barourilor, Decanii Barourilor, Congresul avocaților, Consiliul UNBR, Comisia Permanentă a UNBR, Președintele UNBR – au legitimitatea și datoria de a decide măsurile ce se impun a fi luate!

Comisia Permanentă a UNBR roagă membrii Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România să transmită mulțumiri avocaților care au sprijinit acțiunile sau luările de poziții publice ale organelor profesiei de avocat!”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate