Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR adresează mulțumiri barourilor pentru sprijinirea poziției ref. proiectul de modificare a profesiei de avocat


8 iunie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Marți, 7 iunie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității următorul comunicat:

”Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România mulțumește tuturor consiliilor barourilor, decanilor și membrilor Consiliului UNBR pentru manifestările de sprijin a poziției adoptate de Comisia Permanentă a UNBR în ședința din 20 mai 2016 în legătură cu campania de dezinformare publică prin care s-a atentat la valorile fundamentale ale statului de drept și ale profesiei de avocat și s-au discreditat principiile apărării prin avocat prin reacția disproporționată a unor autorități publice fata de Proiectul de modificare și completare a legislației profesiei de avocat.

Comisia Permanentă a UNBR reafirmă că apărarea profesiei de avocat este de competența exclusivă a organelor profesiei, iar strategia unor astfel de acțiuni trebuie concepută numai de către barouri împreună cu UNBR.

Organizarea oricăror acțiuni de grup în scopul declarat al apărării profesiei de avocat, chiar dacă sunt bine intenționate, pot destabiliza unitatea Corpului profesional și pot produce efecte adverse, mai ales în rândul celor rău intenționați sau dispuși să le distorsioneze, în scopuri destabilizatoare.

Bine și pe deplin informate, doar organele profesiei – Adunările Generale ale Barourilor, Consiliile Barourilor, Decanii Barourilor, Congresul avocaților, Consiliul UNBR, Comisia Permanentă a UNBR, Președintele UNBR – au legitimitatea și datoria de a decide măsurile ce se impun a fi luate!

Comisia Permanentă a UNBR roagă membrii Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România să transmită mulțumiri avocaților care au sprijinit acțiunile sau luările de poziții publice ale organelor profesiei de avocat!”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro