Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a art. 9 alin. (1) din O.G. nr. 15/2002
08.06.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

Secţiuni: C. contravențional, CCR
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 3 iunie 2016 s-a constituit un nou dosar pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 9 alin. (1) din O.G. nr. 15/2002.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este al 10-lea dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.

Dintre primele 9 dosare, unul se află în curs de repartizare, iar două se află încă în faza de raport. În celelalte șase dosare excepția a fost respinsă fie ca inadmisibilă (a se vedea 1323/11.10.2011 ori 147/21.02.2012), fie ca neîntemeiată (a se vedea decizia nr. 101/09.02.2012 ori decizia nr. 1002/27.11.2012) dar dispozițiile criticate aveau la acea dată un alt conținut normativ, art. 9 alin. (1) fiind ultima dată modificat prin OUG nr. 8/2015.

Dispozițiile criticate:

Art. 9 (extras)
(1)Constatarea contravenţiilor se face cu ajutorul mijloacelor tehnice, consemnându-se aceasta în procesul – verbal de constatare a contravenţiei.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti