Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a art. 9 alin. (1) din O.G. nr. 15/2002


8 iunie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În data de 3 iunie 2016 s-a constituit un nou dosar pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 9 alin. (1) din O.G. nr. 15/2002.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este al 10-lea dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.

Dintre primele 9 dosare, unul se află în curs de repartizare, iar două se află încă în faza de raport. În celelalte șase dosare excepția a fost respinsă fie ca inadmisibilă (a se vedea 1323/11.10.2011 ori 147/21.02.2012), fie ca neîntemeiată (a se vedea decizia nr. 101/09.02.2012 ori decizia nr. 1002/27.11.2012) dar dispozițiile criticate aveau la acea dată un alt conținut normativ, art. 9 alin. (1) fiind ultima dată modificat prin OUG nr. 8/2015.

Dispozițiile criticate:

Art. 9 (extras)
(1)Constatarea contravenţiilor se face cu ajutorul mijloacelor tehnice, consemnându-se aceasta în procesul – verbal de constatare a contravenţiei.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii