Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

DIICOT-Cluj. Trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Reținere

9 iunie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

DIICOT-Cluj. Trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Reținere

La data de 8 iunie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor L. A.P. A. M., R. M., V. R. I. şi T. I. C. pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2016, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul L. A. a procurat, vândut şi oferit cu titlu gratuit cannabis inculpaţilor R. M. şi P. A. M., droguri de risc pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.
Totodată, în aceeaşi perioadă infracţională inculpatul L. A. a procurat, a manipulat, transportat şi distribuit inculpaţilor R. M., P. A. M., T. I. C. şi L. S. I. substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive care conţin compusul A. C. şi care face parte din clasa canabinoizilor sintetici, substanţe pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică