Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM ref. distribuirea posturilor de judecător alocate suplimentar
09.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, în cadrul ședinței din data de 7 iunie 2016, criteriile în vederea distribuirii celor 244 de posturi de judecător, alocate suplimentar instanţelor judecătoreşti prin Hotărârea de Guvern nr. 328/27.04.2016, pe grade de jurisdicţie:

1. Criterii pentru distribuirea posturilor de judecător pe grade de jurisdicţie:
– Raportarea dosarelor nou intrate la nivelul unui anumit grad de jurisdicţie, la volumul de activitate total naţional de dosare nou intrate pe toate gradele de jurisdicţie, în perioada 2013-2015, cu luarea în considerare a trendului înregistrat în primele 3 luni ale anului 2016.
– Volumul de activitate la nivelul judecătoriilor urmează să fie ajustat, cu luarea în considerare doar a 40% din numărul total al cauzelor având ca obiect învestirea cu formulă executorie.
– Raportarea complexităţii înregistrate la dosarele nou intrate pe grade de jurisdicţie la complexitatea înregistrată pe dosare nou intrate, în perioada 2013-2015, cu luarea în considerare a trendului înregistrat în primele 3 luni ale anului 2016.

2. Criterii pentru distribuirea posturilor de personal auxiliar pe grade de jurisdicţie:
– Vor fi avute în vedere criteriile de la pct. 1, cu precizarea că se va lua în considerare volumul total de activitate.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat distribuirea celor 244 de posturi de judecător, alocate suplimentar instanţelor judecătoreşti prin Hotărârea de Guvern nr. 328/27.04.2016, pe grade de jurisdicţie, respectiv 137 de posturi la judecătorii, 73 de posturi la tribunal şi 34 de posturi la curţile de apel, în raport de criteriile agreate, cu menţiunea că aceste posturi nu sunt finanţate.

:: ordinea de zi soluționată (pct. 19)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti