Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Timișoara. Constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgare a informațiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizare a făptuitorului. Percheziții domiciliare


10 iunie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

DIICOT-Timișoara. Constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgare a informațiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizare a făptuitorului. Percheziții domiciliare.

La data de 9 iunie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat un număr de 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (4), Alba (10), Bihor (9), Hunedoara (4), Prahova (2) și Arad (1), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în furt de utilaje agricole.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetățenie română din județele Timiș și Alba au constituit un grup infracțional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăți comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României și vândute la o valoare modică.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetari faţă de un numar de 17 suspecţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 367 Cod Penal, furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (1) lit. b), d) și alin.(2) lit. b) Cod Penal, divulgare a informațiilor secret de serviciu sau nepublice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 304 alin. (1) Cod penal, tăinuire, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. (1) Cod penal, favorizare a făptuitorului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 269 Cod penal.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse în vederea audierii un număr de 20 de persoane.

În cauză, s-a colaborat cu autoritățile judiciare din Franța care au asistat la activităţile desfăşurate pe teritoriul României.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba – Iulia, Oradea și Ploiești, a polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Alba și Bihor, precum și al jandarmilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică