Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Inadmisibilitatea introducerii în proces a unor noi pârâţi în faza judecării apelului
10.06.2016 | Corina CIOROABĂ


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este nelegală modificarea cadrului procesual de către instanţa de apel prin mecanismul prevăzut de art. 243 C. proc. civ. (art. 412 alin. 1 pct. 1 NCPC)- prin introducerea în cauză a moştenitorilor unei persoane decedate – fără ca situaţia premisă a acestei norme legale să fie îndeplinită, autoarea celor introduşi ca pârâţi în apel neavând calitatea de parte întrucât era predecedată la data începerii litigiului. În aceste condiții, dispoziţia instanţei de apel, de introducere în cauză a unor noi pârâți, a fost luată cu încălcarea prevederilor imperative prevăzute de art. 294 C. proc. civ. (art. 478 NCPC), dispoziţii care nu permit schimbarea în apel a părţilor sau a calităţii din proces a acestora. (Decizia nr. 546 din 15 martie 2016 a fost pronunţată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatatare nulitate absolute contract de donaţie)

Corina Cioroabă

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate