BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Inadmisibilitatea introducerii în proces a unor noi pârâţi în faza judecării apelului

10.06.2016 | Corina CIOROABĂ
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este nelegală modificarea cadrului procesual de către instanţa de apel prin mecanismul prevăzut de art. 243 C. proc. civ. (art. 412 alin. 1 pct. 1 NCPC)- prin introducerea în cauză a moştenitorilor unei persoane decedate – fără ca situaţia premisă a acestei norme legale să fie îndeplinită, autoarea celor introduşi ca pârâţi în apel neavând calitatea de parte întrucât era predecedată la data începerii litigiului. În aceste condiții, dispoziţia instanţei de apel, de introducere în cauză a unor noi pârâți, a fost luată cu încălcarea prevederilor imperative prevăzute de art. 294 C. proc. civ. (art. 478 NCPC), dispoziţii care nu permit schimbarea în apel a părţilor sau a calităţii din proces a acestora. (Decizia nr. 546 din 15 martie 2016 a fost pronunţată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatatare nulitate absolute contract de donaţie)

Corina Cioroabă

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week